FC Zwolle moet wachten op periodetitelduel

Leeuwarden – De competitiewedstrijd tussen Cambuur Leeuwarden en FC Zwolle vindt voor de derde keer binnen twee weken geen doorgang.

In Leeuwarden werd het veld dinsdagochtend afgekeurd. “Het kan gewoon niet”, zegt scheidsrechter Bart van de Scheer in de Leeuwarder Courant. “Er ligt 5 tot 10 centimeter sneeuw op en daaronder ook nog water. Gezien de weersvoorspellingen van vandaag blijft het zo.” Cambuur raadt de KNVB af om het duel te verplaatsen naar volgende week dinsdag. Gezien de tijd van het jaar is de kans groot dat FC Zwolle dan voor de vierde keer direct huiswaarts kan keren. FC Zwolle is in de race voor de vierde periodetitel van de Jupiler League. Bij winst doet het mee aan de play-offs met kans op promotie naar de Eredivisie.

Artikel delen:
Reacties 12
  1. Dit is volgens mij de derde keer dat het afgelast is. Cambuur heeft volgens mij een aantal zieken/geblesseerden. Dus helemaal geen belang om de wedstrijd snel te spelen. Wellicht daarom geen actie ondernomen het veld speelklaar te maken. Zo hadden iets over het veld kunnen leggen.


    ⚠️ Meld

  2. nou evert, jij predikt voor eigen parochie, je vergeet dat hoewel slechts 90 kilometer hier vandaan het weer veel slechter was daaro. heb het veld zelf gezien en het was niet bespeelbaar.


    ⚠️ Meld

  3. Hadden die Friezen hun kunstgras maar nooit weg gedaan, dan was deze wedstrijd al lang gespeeld. Ik was nooit voorstander van surrogaat gras, maar sinds het in het Oosterenk ligt ben ik er heel erg blij mee. Uiteraard moet er dan wel gespeeld worden op de goede en duurdere variant zoals die in Zwolle, want dat grastapijt dat ze in Apeldoorn en Almere hebben liggen lijkt in de verste verte niet op gras.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.