Overval in Roggenstraat Zwolle

Zwolle – Op dinsdagochtend 10 februari rond 11.30 uur is een winkel aan de Roggenstraat overvallen door twee gewapende mannen van 18 jaar en 20 jaar uit Amsterdam en Almere. Een alerte getuige die het zag gebeuren heeft contact gezocht met de politie en heeft de overvallers, die er inmiddels vandoor waren gegaan, achtervolgd. De politie werd door de getuige constant op de hoogte gehouden.


foto: RTV Oost.nl

Zo konden politieagenten die in de stad aanwezig waren snel actie ondernemen. Eén van de overvallers kon na een korte achtervolging in de omgeving van de Ossenmarkt worden aangehouden. De tweede overvaller werd even daarna ook in die omgeving aangehouden. Bij de overval, waarbij geen gewonden zijn gevallen, zijn meerdere sieraden weggenomen. Een deel van deze sieraden is weer teruggevonden. De Roggenstraat is enige tijd afgesloten geweest in verband met nader onderzoek. De twee aangehouden mannen zijn meegenomen naar het bureau voor verder verhoor. De politie is een nader onderzoek gestart.

Artikel delen:
Reacties 18
 1. Agenten met kogelvrije vesten op Ossenmarkt
  Tja…dan loop je niets vermoedend over de Ossenmarkt richting de Voorstraat, zie je plotseling een agente en aan agent lopen, spichting om zich heen kijkend. Ik wist dat er iets aan de hand moest zijn, omdat de beide dienders rondliepen met zichtbare kogelvrije vesten over hun kleding. Ik werd niet gewaarschuwd of iets dergelijks….nee, ik kon gewoon doorlopen terwijl zij kennelijk nog op zoek waren naar de overvallers op de juwelier.


  ⚠️ Meld

 2. Aanhouding overvaller
  Ik was getuige van de aanhouding, op de Ossenmarkt, van de man die een overval pleegde op een juwielierszaak.
  Chapeau voor de agent die dit klusje klaarde. De perfecte aanhouding. Door een goede getuige is het nu eens niet “als”…


  ⚠️ Meld

 3. Complimenten trouwens voor de goede berichtgeving. Kan De Stentor een voorbeeld aan nemen. Daarin wordt hardnekkig geschreven dat de overval gisteren heeft plaatsgevonden….en wijs je de redactie erop via een reactie dan wordt er zelfs niet gewijzigd in de tekst.


  ⚠️ Meld

 4. Overvallers
  Amsterdam en Almere komen de overvallers weg…..
  Nu zit ik in een discussie van dat zullen wel weer buitenlanders zijn.
  Dit vind ik heel idioot om te denken…weet iemand de nationaliteit?  ⚠️ Meld

 5. Stadshaagje, gewoon laten zo’n discussie, zo’n discussie win je nooit is mijn ervaring, omdat sommige mensen nu eenmaal graag wijzen naar een ander. Die neiging discussieer je niet weg 😉


  ⚠️ Meld

 6. Ik hoorde een hoop gebrul op straat, dus toch maar even gekeken vanuit mijn raam aan de melkmarkt (mooi uitzicht). Ik zag in ieder geval één jongen wegsprinten richting de voorstraat, deze verloor hierbij een rugtas welke even later werd opgepakt door een persoon die druk aan het bellen was (waarschijnlijk met de politie).


  ⚠️ Meld

 7. Een alerte getuige die het zag gebeuren heeft contact gezocht met de politie en heeft de overvallers, die er inmiddels vandoor waren gegaan, achtervolgt.

  “Achtervolgd” neem ik aan 😉


  ⚠️ Meld

 8. Dit soort berichten komt vaak van een persvoorlichter van de politie. Niet iedereen is even goed met Nederlands, maar van een persvoorlichter mag je dat wel verwachten lijkt me zo.

  ’t Is hier al vaker gegaan over hoe belangrijk Nederlands wel of niet is. (Ook in de reacties van mensen.) Als je dit soort dingen over het bericht zelf meldt wordt het vaak even aangepast door de admin en je reactie weggehaald of even erbij vermeld dat het aangepast is. Geen probleem toch?


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.