Voorlichting in Week van de Liefde

Zwolle – Op veel plaatsen in Nederland bruist het rond Valentijnsdag van de liefdesactiviteiten. Nog tot en met 14 februari is het namelijk de Week van de Liefde. Doel van deze landelijke week die door Soa Aids Nederland wordt georganiseerd, is om kennis en vaardigheden van jongeren te vergroten op het gebied van liefde, seksualiteit en relaties. Ook GGD IJsselland doet daar aan mee.

Scholen en jongerencentra in de regio IJsselland organiseren deze week activiteiten rond het thema Liefde, zoals een expositie, films, spelen of een Valentijnsfeest. Ter voorbereiding heeft GGD IJsselland onder andere een workshop georganiseerd voor docenten en jongerenwerkers om hen te ondersteunen bij voorlichtingsactiviteiten die zij deze week organiseren.

Ook studentencafé het Vliegende Paard doet mee aan de Week van de Liefde. In samenwerking met GGD deelt zij aanstaand weekend condooms uit op Hogeschool Windesheim en in het café. Op het condoom staat informatie over het Sense-spreekuur bij de GGD IJsselland, waar jongeren gratis en anoniem met al hun vragen rond soa en seks terecht kunnen.  

Verder heeft de GGD in het kader van de Week van de Liefde gastlessen verzorgd op het Ichthus College in Kampen. Negen 3-vmbo klassen kregen les over voorbehoedsmiddelen, weerbaarheid en grenzen aangeven.

Voor jongeren is er in het kader van de Week van de Liefde een speciale Valentijnskaartenservice ontwikkeld. Jongeren kunnen via de website van GGD IJsselland een anonieme Valentijnskaart naar hun geheime liefde sturen. Meer informatie is te vinden op www.ggdijsselland.nl/seksuele-gezondheid.

Artikel delen: