Activiteitenweek voor speciaal onderwijs

Zwolle – Stichting SMAK (Samen Met Andere Kinderen) gaat in 2009, bij wijkboerderij de Schellerhoeve in Zwolle Zuid, twee activiteitenweken organiseren voor jongeren van 12 tot 18 jaar! De eerste zal zijn in de voorjaarsvakantie van 2009. Dit is van 16 t/m 20 februari. 

De activiteiten beginnen dagelijks om 9.00 uur en de deelnemers kunnen weer opgehaald worden om 16.00 uur. Op vrijdag begint SMAK om 14.00 uur en sluiten ze ’s avonds de week af met een avond voor de ouders/verzorgers die begint om 19.00 uur. Deze avond zal duren tot ongeveer 20.30 uur. De activiteitenweek is bedoeld voor jongeren uit het speciaal onderwijs, dat betekent dat de organisatie rekening houdt met de beperkingen van deze jongeren door extra aandacht en structuur te bieden, onder andere door het gebruik van pictogrammen en een vaste dagstructuur. Verder gaat SMAK er vooral een leuke week van maken met veel activiteiten zoals zingen, dansen, knutselen, een speurtocht en een spellencircuit.

Alle activiteiten staan in het teken van een thema/verhaallijn. De eerste week is dat ‘The Lion King’. Op woensdag gaan ze er een dagje op uit met een bus en op vrijdag zal er een gezellige afsluiting zijn waar ook alle ouders/verzorgers worden uitgenodigd.

Aan deze week zijn wel kosten verbonden. Het bedrag voor deze week is €40,00 per persoon.
Hierbij in zit:

  • Elke dag een lunch
  • Drinken
  • Dagje uit naar een dierentuin
  • Vrijdagavond diner

Artikel delen: