Jongen na achtervolging gepakt met gestolen fiets

Zwolle – Een 16-jarige jongen uit Zwolle is dinsdag 10 februari even na 16.30 uur op de Govert Flinckstraat aangehouden voor heling.

Surveillerende spraken de jongen op de Rembrandtlaan aan omdat hij aan de verkeerde kant van de weg fietste. De jongen reed daarop snel weg de Jan Tooropstraat in. De agenten zagen op dat moment dat van de fiets het slot ontbrak. Ze zijn daarop achter de jongen aangegaan. Op de Schuttevarekade spraken ze hem aan. Hij gooide daar de fiets van zich af en rende weg. Eén van de agenten heeft daarop de fiets gepakt en is daarop achter hem aangegaan. De tweede agent ging met de dienstauto achter de jongen aan. Op de Govert Flinckstraat konden zij hem aanhouden. Op het bureau verklaarde de jongen dat hij de fiets een paar dagen eerder op straat van een onbekende heeft gekocht. Hij is met een proces-verbaal heengezonden. Onderzoek moet uitwijzen waar de fiets vandaan komt.

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Een bekende van mij kocht 2 maanden geleden in goed vertrouwen een 2e hands fiets via Marktplaats. Thuis checkte hij de fiets nog even via:
  https://www.rdw.nl/fdr/Paginas/Default.aspx
  en helaas bleek deze (toch) gestolen.
  Hij meldde het voorval bij de politie, die er notitie van maakte. Daarna heeft hij er niks meer over gehoord en de fiets staat nog steeds ongebruikt in zijn schuur…


  ⚠️ Meld

 2. dat had je beter even kunnen checken voor dat je die fiets kocht. nou vind ik het allang geen crime meer om op een gestolen fiets rond te rijden.


  ⚠️ Meld

 3. @ Wilma: hij wist voor het kopen niet dat je dat via internet kunt controleren (weten veel mensen helaas niet) – dat hoorde hij na de aankoop pas van mij.
  En ik vind het wel fout om bewust een gestolen fiets te kopen/houden! (Hoe vind jij het als JOUW fiets gestolen wordt?)
  Maar ik vrees dat fietsendiefstal bij de politie ook weinig prioriteit heeft…


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.