Als je vader of moeder psychische problemen heeft

Zwolle – Voor kinderen en jongeren waarvan een ouder psychische problemen of een verslavingsprobleem heeft, organiseert de sector Preventie van Dimence speciale bijeenkomsten. Doel van deze bijeenkomsten is om kinderen en jongeren herkenning, begrip en steun bij elkaar te laten vinden. Ze krijgen informatie en leren omgaan met de situatie thuis. Op 3 en 9 maart aanstaande vinden de kennismakingsgesprekken plaats. 

In Nederland hebben per jaar bijna 900.000 ouders psychische problemen. Deze ouders hebben ongeveer 1,6 miljoen kinderen onder de 22 jaar. Dit betekent dat 1 op de 3 kinderen een ouder heeft met psychische problemen. Deze kinderen lopen risico om zelf later psychische problemen te krijgen.

Elke bijeenkomst bestaat uit een ‘doe-gedeelte’ en een ‘praat-gedeelte’. Er is aandacht voor het thema: informatie over psychische problemen, omgaan met je zieke ouder, wat vertel je je vrienden en bij wie kan jij terecht als jij je rot voelt. De groep voor 8 tot 12 jarigen start op 23 maart 2009,de groep voor 12 tot 16 jarigen start op 12 maart 2009. Beide groepen zijn bij Dimence, Burgemeester Roelenweg 9 te Zwolle.

Kijk op www.dimence.nl of www.hebikwat.nl voor meer informatie over de groepen. Voor aanmeldingen of meer informatie neemt u contact op met het Cursuscentrum, sector Preventie van de Dimence, locatie Roelenweg (038) 426 9 522 of preventie.westoverijssel@dimence.nl.

Artikel delen: