Talent Hoogervorst als amateur bij FC Zwolle

Zwolle – FC Zwolle staat open voor een langer verblijf van verdediger Jeffrey Hoogervorst. De 24-jarige speler zit sinds afgelopen jaar zonder werkgever en liep afgelopen week stage bij de Jupiler League-club.

Hoogervorst, die als zeventienjarige de overstap naar het buitenland maakte, doorliep de jeugdopleiding van Ajax. Daarna kwam hij onder meer uit voor de Spaanse clubs Sporting Gíjon, Real Madrid B en FC Barcelona B. Afgelopen jaar besloot Hoogervorst zijn contract bij de Catalanen echter in te leveren. Zijn zoektocht naar een nieuwe club bracht hem uiteindelijk in contact met FC Zwolle, dat wel brood zag in zijn diensten. De proefperiode van de verdediger is goed verlopen, trainer Jan Everse staat dan ook niet onwelwillend tegenover een langer verblijf. Wel zal dit op amateurbasis moeten gebeuren, waar het de club aan financiële middelen ontbeert.

“Hij kan gebruikmaken van onze faciliteiten, fit worden en als hij speelt meedelen in de premies”, zegt Everse in gesprek met Voetbal International. “Jeffrey heeft acht maanden niks gedaan. Het duurt nog wel even voordat hij topfit is en dan hebben we nog maar acht wedstrijden. Bovendien speelt hij niet zomaar Eric Botteghin, Albert van der Haar en Zdenko Kapralik uit het elftal.”

“Maar die jongen heeft wel íets”, gaat Everse verder. “Hij heeft niet voor niets bij die Spaanse clubs gespeeld. Wat me wel raakt, is dat hij graag in zichzelf wil investeren. Hij is ook heel kritisch op zichzelf, een eigenschap die ik nog weleens mis bij andere spelers. Ik vind dat iedereen een tweede kans in het leven verdient. Jeffrey is dan ook welkom als amateur en kan zich met het oog op volgend seizoen bewijzen.”

Artikel delen: