Handwerkbeurs weer in Zwolle

Zwolle – In de IJsselhallen Zwolle staan van 20 t/m 22 februari allerlei handwerkdisciplines centraal. Tijdens de Handwerkbeurs kunnen bezoekers voor het 6e jaar volop genieten van  o.a. het breien, borduren, quilten en patchwork, vilt, sieraden, naaimachines en borduurmachines.

  

De Handwerkbeurs staat garant voor alles wat met textiel en het zelf maken van artikelen met textiel te maken heeft. Sinds enkele jaren is het breien weer helemaal hip en hiervan is dan ook veel te vinden op de beurs. De Stitch ’n Bitch scène is ook vertegenwoordigd om de bezoekers de vele voordelen, tips en trucks van het breien te laten zien. Neemt u dus vooral uw breipennen mee en schuif aan om een naaldje mee te prikken! Naast het brei café is er ook een Sokken-brei-plein, daar vindt u alles op het gebied van sokken breien. Ook als u het wilt leren dan kunt u daar terecht voor advies.

Tussen alle hobbybeurzen, waar het voornamelijk draait om kaartjes maken en papier, is de Handwerkbeurs een verademing voor liefhebbers van textiele handwerken. Daar waar vele traditionele handwerkwinkels verdwijnen in Nederland, kan men op de beurs terecht voor alle materialen bij meer dan 100 verkoopstands. Eén van de primeurs op deze editie van de Handwerkbeurs is het boek ‘Gebreide Gelderse Mutsen’ van de familie Grevers. Het boek met oud traditionele patronen voor het breien van Gelderse mutsjes zal hier voor het eerst te koop zijn. Op het gebied van home decoration vindt de introductie plaats van Zpagetti. Met Zpagetti kunnen allerlei hippe woonaccessoires worden gemaakt.

Naast de vele stands zijn er diverse workshops te volgen waar u zelf met de (nieuwe) technieken aan de slag kunt op het gebied van breien, quilten, vilten, naaimachines, borduren en pimpen. Zo zijn er diverse workshops op het gebied van breien zoals Magic Loop breien van Yarnissima, een babymutsje breien door Anke Grevers. Verder vele workshops op het gebied van borduren, zo komt de oude techniek Tamboeren (Margreet Beemsterboer) en Hedebo-techniek (Tineke Tinbergen) weer eens aan bod. Jeannette Evers geeft weer leuke workshops op de Bernina naaimachines. Quilt kunstenares Marjon Hoftijzer is aanwezig voor workshop ‘Mozaïek’. Voor de mensen die een workshop zonder stof en naald willen volgen is er een doorlopende workshop ‘Pixelen’, dit lijkt een beetje op ministeck maar de afbeelding kan ook een eigen foto zijn. Ook leuk voor de kinderen is het pimpen van diverse dozen en artikelen, met de hotfix tang.

Het tijdschrift voor naai- en borduurmachines Stitch @ Home organiseert een speldenkussen wedstrijd. Alle inzendingen worden tentoongesteld en er wordt een winnaar gekozen.

De beurs is dagelijks open van 10.00 tot 17.00 uur. De entree bedraagt € 8,00, kinderen tot 12 jaar gratis onder begeleiding, parkeren is gratis. Het adres van de IJsselhallen is Rieteweg 4 te Zwolle. Voor meer informatie kunt u de website www.handwerkbeurs.nl bezoeken.

Artikel delen:
Reacties 4
  1. Nou dan zijn het wel een heel stel olde wieven, want ik zie meerdere mannen op deze foto… En ik zie ook meerdere vrouwen zonder bril trouwens, maar ja wie weet zijn dat wel de creatievere types, die mannen en die vrouwen met bril hahaha!


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.