Voetbalelftal Frion van start gegaan

Zwolle – Het Frion voetbalelftal heeft zaterdag 7 februari voor het eerst gespeeld in de nieuwe tenues van de sponsor Frion. De spelers namen deel aan het zaalvoetbaltoernooi voor mensen met een verstandelijke beperking in de WRZV hallen in Zwolle.

Sinds een paar maanden kunnen cliënten van Frion trainen en voetballen bij Frion onder leiding van Michel Hadini. Het gaat om cliënten met een licht verstandelijke beperking. Is het soms nog wel eens lastig om sporters op trainingen te laten komen. Hier is dat niet het geval. “De opkomst is prima en de jongens trainen erg fanatiek en met veel enthousiasme”, vertelt Michel, hun coach. “Het is ook erg mooi om te zien dat het zelfvertrouwen van de jongens zienderogen groeit. Daar doe je het ook voor. Ik vind het geweldig dat Frion de cliënten en mij de ruimte geeft om te genieten, om ons eigen leven te leven en te ondernemen in mens en werk,” zo verwoordt Michel de missie van Frion. “Age Braad, manager Ambulant en Vrije tijd van Frion heeft ervoor gezorgd dat we in januari nieuwe tenues hebben. Klasse!”

Frion

Frion biedt professionele hulp biedt aan kinderen, volwassenen en ouderen met een verstandelijke beperking. Frion heeft voorzieningen in de regio Zwolle, Hasselt, Steenwijk, Ommen en in de nabije toekomst ook in Zwartsluis. De organisatie biedt ook gespecialiseerde thuishulp, begeleid zelfstandig wonen en specialistische begeleiding op werkplekken in ‘gewone’ bedrijven in de maatschappij.

De cliënt kan zoveel mogelijk zelf invulling geven aan zijn of haar leven. In samenspraak met de cliënt wordt de ondersteuningsbehoefte en het toekomstperspectief bepaald om vervolgens een passende ondersteuning te zoeken voor bijvoorbeeld wonen, werken en/of vrije tijd. 

Artikel delen: