Beeldbuis Filmfestival bij Hedon Zwolle

Zwolle – Vrijdagavond 20 februari staat Poppodium Hedon in Zwolle in teken van de korte film. Voor de vierde maal neemt het Beeldbuis Filmfestival Hedon over. Na een afwezigheid van vijf jaren, wisten Nederlandse en Belgische filmmakers Beeldbuis toch weer goed te vinden. Afgelopen maanden is de organisatie overspoeld met films. Uiteindelijk zal er één filmmaker naar huis gaan met  naast de eeuwige roem een hoofdprijs van € 1000,- .

Aan de voorjury rustte de pittige taak de eerste zending films terug te brengen tot minder dan de helft, die uiteindelijk vertoond zullen worden aan het grote publiek. Beeldbuis is een platform voor alle korte film, dus verwacht in Hedon een mix van documentaires, animatie, videoclips, experimenteel en speelfilms. Maar geen film die langer duurt dan één kwartier! De finalejury, bestaande uit kunstenaar en animator Martin Jan van Santen (bekend van onder andere zijn cartoon ‘The White Cowboy’, uitgezonden door VPRO’s Villa Achterwerk), Willema Alkema (presentator, tv- en theatermaker), Robert Baarda (acteur, theaterregisseur en dramadocent) en Ben Zandringa (filmprogrammeur van Filmtheater Fraterhuis in Zwolle), wacht de klus de uiteindelijke winnaar te kiezen. Deze winnaar gaat naar huis met de hoofdprijs van €1.000,- .

De filmprogrammering is aangevuld met performances van Bedhelm & de Stewardess en verschillende DJ’s en VJ’s. Alles behalve een stoffig bioscoopbezoekje! Kaarten kopen of reserveren? Check www.hedon-zwolle.nl, of koop je kaartje à €7,50 alvast bij de Plato of de VVV.

 

Alle informatie over het festival is te vinden op www.beeldbuisfilmfestival.nl.

Artikel delen: