Landstede Hammers bindt Felix Terins

Zwolle – Felix Terins is aankomend seizoen speler van Landstede Hammers. De 24-jarige Zweedse point guard komt over van Norrköping Dolphins, waarmee hij onlangs nog kampioen van Zweden werd.

Terins is al jarenlang actief in het professionele basketbal. In het seizoen 2015/2016 maakte hij zijn eerste minuten en deed dat namens Norrköping Dolphins. Daar speelde hij tot de zomer van 2018, om daarna twee seizoenen lang uit te komen voor competitiegenoot KFUM Nassjo. In 2020 keerde Terins terug bij de Dolphins, waar hij uitgroeide tot een van de smaakmakers. Afgelopen seizoen won hij dus samen met zijn teamgenoten de landstitel, terwijl hij in de finaleserie tegen KFUM Jämtland Basket ook nog eens werd uitgeroepen tot MVP.

Met Terins haalt Landstede Hammers een international in huis, want in de kwalificatie voor het WK maakte hij zijn debuut voor het nationale team van Zweden. Dat deed hij op 28 november 2021 tegen Slovenië.

Aanwinst

Aleksandar Todorov, algemeen manager van Landstede Hammers, is blij dat het gelukt is om Terins aan het team toe te voegen. “Na Coen is het mooi om Felix als aanwinst nummer twee te presenteren. Met Felix halen we een veelzijdige speler in huis, ook nog eens iemand die de Scandinavische mentaliteit in zijn bloed heeft. Hij werkt hard en geeft nooit op. Het zegt genoeg dat hij in de finals om het Zweeds kampioenschap werd uitgeroepen tot MVP. Hij gaat het team helpen en tegelijkertijd zichzelf verder ontwikkelen. Een mooie versterking.”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)