Meijer draagt voorzittershamer G27 over

Zwolle – Burgemeester Henk Jan Meijer van Zwolle heeft de voorzittershamer van de G27 overgedragen aan zijn collega Hubert Bruls, burgemeester van Venlo. Meijer is vijf jaar voorzitter geweest van het samenwerkingsverband van de middelgrote steden.

Tijdens de Algemene Vergadering van de G27 is Bruls met algemene stemmen verkozen. Hij was de enige voorgedragen kandidaat. De nieuwe voorzitter wil de komende jaren aandacht blijven vragen voor de zware opgaven waar de middelgrote steden voor staan. De economische crisis is daarbij een belangrijk aandachtspunt. Bruls zal de gesprekken daarover met minister Eberhard van der Laan van Wonen, Wijken en Integratie, de vier grote steden en de Vereniging van Nederlandse Gemeenten een vervolg geven.

Het dagelijks bestuur van de G27 wordt nu – naast voorzitter Bruls – gevormd door L. Scholten (wethouder Nijmegen, voorzitter van de sociale pijler), J. Hamming (wethouder Tilburg, voorzitter van de fysieke pijler) en E. Helder (wethouder Enschede, voorzitter van de economische pijler).

Artikel delen: