Nederpopprijs Van Eigen Bodem dit jaar 2 winnaars

Zwolle – De inschrijvingen voor de Nederpopprijs Van Eigen Bodem stromen binnen dit lustrumjaar. De inschrijving voor deze stimuleringsprijs voor Nederlandstalige popartiesten sluit per 1 maart aanstaande. In dit feestelijke jaar zullen voor het eerst 2 winnaars bekend worden gemaakt. Zowel Nederland als België zal een winnaar kennen die op 4 juli a.s. op Van Eigen Bodem festival optreed en een stimuleringsprijs van € 1000 in ontvangst mag nemen.

In het totaal zullen 10 Belgische en 10 Nederlandse bands doordringen naar de halve finales. Uit deze 20 bands zal een selectie worden gemaakt van 3 Belgische en 3 Nederlandse bands die op 15 mei in Hedon Zwolle zullen strijden voor de 2 hoofdprijzen. Tijdens het optreden op festival Van Eigen Bodem zal uiteindelijk worden bepaald welke band ook nog een jaar lang zal worden begeleid door NL Entertainment. Zij verzorgen een jaar lang de boekingen van de winnaar en plaatsen deze op minimaal 5 festivals door Nederland en België.

De Nederpopprijs is een initiatief van Stichting Van Eigen Bodem in samenwerking met popcentrum Hedon in Zwolle, Ongekend Talent, POPNL en NL Entertainment. De Nederpopprijs is in 2004 gestart om talentvolle Nederlandstalige bands een podium te bieden. Muzikanten die zingen in de Nederlandse taal of een afgeleide daarvan, kunnen een gooi doen naar de titel. Via OngekendTalent zal wederom ook een publieksnominatie plaatsvinden: de winnaar van deze wedstrijd staat automatisch in de finale op vrijdag 15 mei 2008 in popcentrum Hedon.

De voorrondes voor de Nederpopprijs vinden in tegenstelling tot voorafgaande jaren plaats in de weekenden van 18 en 19 april (Luxor, Arnhem) en 25 en 26 april (Gent). Uiteindelijk zullen op vrijdag 15 mei 3 bands uit ieder land strijden om de Nederpopprijs. Een vakkundige jury bepaalt de uiteindelijke winnaar.

Voor de algemene voorwaarden, reglementen en inschrijven kan men kijken op www.nederpopprijs.nl en www.nederpopprijs.be. De inschrijving sluit op 1 maart.

Naast de Nederpopprijs organiseert Stichting Van Eigen Bodem het festival Van Eigen Bodem, het enige Nederlandstalige popevenement. In 2008 trok Van Eigen Bodem 20.000 bezoekers, voor 2009 zijn circa 25.000 bezoekers geprognosticeerd.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. Festival Van Eigen Bodem gaat verhuizen. NIET meer op Park Wezenlanden dus! De organisatie laat nog niet los waar het muziekevenement plaats gaat vinden, maar het wordt geen Wijthmenerplas in ieder geval. Het nieuwe Rode Torenplein als nieuwe evenementenlocatie wordt noch bevestigd noch ontkend.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.