Calo Zwolle presenteert tennisproject voor kinderen

Zwolle – Eltingh Haarhuis Tennis & Events (EHTE) en de Christelijke academie voor Lichamelijke opvoeding (CALO) in Zwolle hebben de intentie uitgesproken om in een duurzaam samenwerkingstraject op zoek te gaan naar duidelijke Win– (EHTE), Win- (Calo), Winsituaties (werkveld en studenten) met betrekking tot de ontwikkeling van tennis in Nederland. Dit werd afgelopen woensdag tijdens de activiteit Kids Day op het ABN AMRO tennistoernooi in Rotterdam bekend gemaakt.

TennisFrendz! is een concreet product dat vanuit de samenwerking is voortgekomen. Inmiddels zijn er voor 5 t/m 8 jarige kinderen en leerlingen verantwoorde, uitdagende en op maat gemaakte tennisactiviteiten ontwikkeld, waarin succesbeleving voorop staat. TennisFrendz! is inmiddels toepasbaar gemaakt voor twee contexten (Centerparcs en basisonderwijs) waarbij rekening is gehouden met de specifieke doelgroep, accommodatie en de ‘expertise’ met betrekking tot tennis van de begeleiders/docenten (geen tenniservaring nodig!). Het gaat hierbij om een totaalpakket van materialen, een reader en een introductiecursus.

Deze samenwerking is een goed voorbeeld van hoe je het beste van beide partijen in één product kunt bundelen en kan leiden tot synergie (EHTE: tennisspecifieke kennis en netwerk in de sport, Calo: doelgroep specifieke kennis en onderwijs netwerk), waarbij er mooie leerplekken voor studenten met affiniteit voor tennis ontstaan.

Tijdens een workshop kunt u kennismaken met de verschillende activiteiten. U kunt informatie krijgen over de implementatie, kosten of aanpassing van de ontwikkelde producten voor uw organisatie, school of gemeente. Tevens kunnen de workshopleiders u meer over de achtergronden van de samenwerking vertellen.

Ideeën voor de (nabije) toekomst:

  • TennisFrendz! toepasbaar en op maat maken voor 5 t/m 8 jarigen in het naschoolse sportaanbod, voor de vereniging en een lijn ontwikkelen voor de leeftijd 9 t/m 12.
  • Ontwikkeling profileringscursus: tennistraining op maat verzorgen (afhankelijk van de context), ontwikkeling en ontwerpen van nieuwe uitdagende tennisactiviteiten voor verschillende doelgroepen en in verschillende contexten.
  • Participeren van studenten en docenten van de Calo aan verschillende (tennis) evenementen, zowel qua uitvoering, planning, ontwikkeling als vernieuwing (o.a. ABN AMRO tennistoernooi en AFAS tennisclassics).

Artikel delen: