Zwolle onderzoekt gehandicaptensport

Zwolle – De gemeente Zwolle heeft 2009 uitgeroepen tot het Jaar van de Gehandicaptensport. Dat is voor de gemeente Zwolle aanleiding om een onderzoek te houden onder alle sportverenigingen in Zwolle om meer inzicht te krijgen in het aanbod, de knelpunten en behoeften van de verenigingen ten aanzien van de gehandicaptensport. Op basis van de uitkomsten van het onderzoek worden speerpunten voor het gemeentelijke sportbeleid benoemd.

Het onderzoek bestaat uit twee delen, een kwalitatief onderzoek en een kwantitatief onderzoek. Het kwalitatieve onderzoek wordt met interviews gedaan en richt zich op de sportverenigingen voor aangepast sporten. Een studente van de Hogeschool Windesheim voert dit kwalitatieve onderzoek uit onder leiding van SportService Zwolle. Het kwantitatieve onderzoek gebeurt met een schriftelijke vragenlijst die de gemeente Zwolle stuurt naar de reguliere sportverenigingen, die geen sportmogelijkheden voor gehandicapten hebben.

Adviesrapport

De resultaten van beide onderzoeken worden samengevoegd in een adviesrapport dat medio mei gepresenteerd wordt. De aanbevelingen in dit rapport zijn van belang voor het gemeentelijke sportbeleid.

Artikel delen:
Reacties 3
  1. 70.000 euro trekt de wethouder uit voor dit onderzoek las ik ooit eerder op deze site. Maar hij laat het uitvoeren door een studente van Windesheim……. Das slim en goed maar waar gaat die 70.000 euro dan naartoe? Iemand een idee? E.e.a. lijkt meer op een verkiezingsstuntje van onze wethouder Sport over de rug van de gehandicapten. Lekker makkelijk scoren zou je zeggen………..


    ⚠️ Meld

  2. laat ze die 70.000 maar voor de gehandicapten zelf besteden voor aanpassingen zodat voor deze mensen alles goed bereikbaar is ,want daar mankeert nog wel eens wat aan


    ⚠️ Meld

  3. volgens mij is de 70k euro het totale bedrag wat de gemeente op zij gezet heeft voor het jaar van de gehandicaptensport. Dus alles moet uit dat potje komen….


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.