CSV ’28 oefent tegen SVZW

Zwolle – Onbegrip in Zwolle, maar de KNVB had alle wedstrijden in de 3e klasse Oost afgelast. Weer een mogelijkheid dus om te oefenen. Deze keer tegen 1e klasser SVZW uit Wierden.

De Zwaluwen uit Wierden maakten vanaf het eerste fluitsignaal duidelijk, dat zij deze wedstrijd erg serieus namen. De ploeg speelde gedreven en met erg veel positiewisselingen. Daar wist CSV niet goed raad mee en zo gebeurde het dat al na 5 minuten bij een hoekschop van SVZW, een mee naar voren gekomen verdediger, die overigens niet gedekt werd, het eerste doelpunt van deze middag kon scoren (0-1). CSV stelde daar een goede aanval tegenover. Via Yavuz Òzdemir en Raymond Lachenal werd de weg naar het vijandelijke doel ingezet, maar de vrijstaande Patrick Speetjens werd te hard aangespeeld om nog gevaarlijk te kunnen worden. Even later hield de goed spelende Jeroen Broekroelofs bij een gevaarlijke uitval van SVZW het hoofd koel en loste het dreigende gevaar rustig op.

In de eerste helft werd CSV op het middenveld meerdere keren overlopen en ook de 0-2 viel op een gemakkelijke manier uit een aanval over rechts. Vlak voor rust leek het er eventjes op dat de netjes vrijgelopen Raymond Lachenal zou scoren, maar zijn schot ging net naast. In de tegenstoot liet SVZW zien hoe het wel moest en scoorde de derde van deze middag (0-3), weer uit een aanval over rechts.

Trainer Arnie Pot wisselde in de rust  zijn ploeg op twee posities en CSV trok met nieuw elan ten strijde. Er waren nog geen 5 minuten gespeeld toen een voorzet van rechts de vrijstaande Patrick Speetjens bereikte, maar diens schot ging net naast. Er volgde toen een periode, waarin CSV met wat meer druk speelde maar de ploeg kwam op een bijzondere manier op nog grotere achterstand, toen een als voorzet bedoeld schot een wonderlijke curve kreeg en over keeper van Bekkum in het doel verdween (0-4). CSV bleef gaan voor een beter resultaat en had succes. In de 80ste minuut scoorde de mee naar voren gekomen verdediger Jeroen Broekroelofs op eenvoudige wijze de zogenaamde Ehrentreffer (1-4). En weer twee minuten later schoot de doorgebroken Yavuz Òzdemir maar net naast. Vervolgens gaf SVZW nog eens eventjes extra gas. Eerst kon Arjan van Bekkum knap redding brengen toen hij een doorgebroken Wierdense speler van het scoren afhield, maar een minuut later moest hij toch weer de bal uit het net halen, toen de spits van Wierden een diepe bal doeltreffend afrondde (1-5). Maar het laatse woord was voor CSV ´28. Vlak voor tijd werd Yavuz Òzdemir op links weggestuurd en zijn afgemeten voorzet bereikte Elvin Matuankotta, die heel beheerst de Wierdense doelman verschalkte (2-5).        

CSV ’28 speelde in de volgende opstelling:

Doel: Arjan van Bekkum.

Achter: Fikret Akin, Matthijs Kremer, Jeroen Broekroelofs en Edgar Dolleman.

Midden: Yavuz Özdemir, Pascal Frederiks (70. Han Stolte) en Jeroen Soppe.

Voor: Raymond Lachenal (46. Elvin Matuankotta), Patrick Speetjens en Thomas Wieringa (46. Mayken Stolte). 

Artikel delen: