Snelheidsduivel op video vastgelegd

Zwolle – Op de Lichtmisweg is vrijdagmiddag 13 februari een 41-jarige automobilist uit Roden staande gehouden en is zijn rijbewijs in beslag genomen.

De man was door het verkeersteam met de video-auto op de Kerkwetering gezien, waar hij met hoge snelheid voorbij kwam. Op de Wolfshagenweg werd hij op een gecorrigeerde snelheid van 121 km/uur gemeten waar 60 is toegestaan. Hij kreeg tevens een proces-verbaal.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. kunnen deze sensatiezoekende wouten niet wat anders gaan doen, ze zijn allang blij als ze zelf weer gas kunnen geven. gisteravond me ook weer enorm geergerd aan deze praktijken die uitgebreid op tv komen, in burger onder de gewone mensen begeven, nergens begrip voor hebben en lekker torenhoge bonnen uitdelen waar de ontvanger weken krom voor moet liggen, fijn zo,n baantje, ik krijg er associaties bij met zo,n 65 jaar geleden


  ⚠️ Meld

 2. torenhoge bonnen uitdelen waar de ontvanger weken krom voor moet liggen

  daar heb je het dan toch echt naar gemaakt. geen medelijden mee met dit soor gasten. niemand heeft hun gezegd dat ze de wet MOETEN overtreden. dat is nog altijd een eigen keus en gok geweest. en torenhoog valt in NL ook nog wel mee; sommige bekeuringen mogen van mij nog véél hoger!


  ⚠️ Meld

 3. Nu ik weer dagelijks op en neer naar Groningen rijd merk ik het weer: te snel rijden op de snelweg heeft nauwelijks zin. In de bebouwde kom wil het nog wel eens werken (zodat je net een verkeerslicht minder stil hoeft te staan), maar op de snelweg is het verschil marginaal.
  Het gaat om de gemiddelde snelheid die je rijdt. Die neemt niet veel toe of af of je nou 120 km/uur of 140 km/uur rijdt. De gemiddelde snelheid daalt wel DRASTISCH als je een minuut stil staat voor een verkeerslicht.

  Toch rijd ik regelmatig te snel. Gewoon omdat ik dat wel prettig vind rijden. Maar dat is mijn eigen verantwoordelijkheid. En een bekeuring daarvoor betaal ik dan ook gewoon.


  ⚠️ Meld

 4. niemand heeft hun gezegd dat ze de wet MOETEN overtreden

  Lastige is dat de wet je ook maar opgedrongen wordt bij je geboorte, als je het er principieel niet mee eens bent wordt je wel gedwongen je eraan te houden. Het zit al zo in ons systeem gebakken dat we volledig leven naar de wet. Dat vind ik ongezond. Af en toe de wet overtreden is een zege voor jezelf; het houdt je menselijk. Het volledig leven naar de wet vind ik lemming-gedrag.


  ⚠️ Meld

 5. @ghehe: ik zeg ook niet dat je je altijd aan de wet MOET houden..doe ik zelf ook niet. Maar zoals ik al schreef: er is ook niemand die zegt dat je de wet MOET overtreden. Dat is toch je eigen keus en als je dat een zege voor jezelf vind..prima. Maar als daar consequenties aan verbonden zijn, dan vind ik dat je ze gewoon moet aanvaarden. Zeker als je op een buitensporige manier (zoals dit geval) de wet overtreedt, want daar is weinig menselijks meer aan.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.