Liesbeth List overhandigt cheque aan Stichting

Zwolle – Afgelopen vrijdag 13 februari overhandigden Liesbeth List en ambassadeur de heer G. Vrieling van het Nationaal Ouderenfondseen cheque van € 5.000,- aan Stichting Vier Het Leven. De uitreiking vond plaats in Theater de Spiegel in Zwolle, voordat List de voorstelling “Piaf, de Musical” zou brengen.


“Liesbeth List en de heer Vrieling (Nationaal Ouderenfonds) overhandigen Marieke Vos (Vier Het Leven) een cheque van € 5000,- in Theater de Spiegel”…

In aanwezigheid van deelnemers en vrijwilligers van Vier Het Leven werd trots gereageerd op de cheque. “Het is fantastisch dat het Ouderenfonds ons met zo’n mooi bedrag steunt, zodat we nog meer senioren van theater en gezelligheid kunnen laten genieten”, aldus regiocoördinator Marieke Vos van Vier Het Leven. De cheque komt ten goede aan het opstarten voor de regio Vechtdal en is beschikbaar gesteld door het samenwerkingsverband van Stichting Het R.C. Maagdenhuis, Stichting Brentano Steun des Ouderdoms en het Nationaal Ouderenfonds.

Nadere informatie

Stichting Vier Het Leven organiseert theater- en concertbezoeken met begeleiding voor senioren die niet graag alleen op stap gaan. Een avond uit met ‘Vier Het Leven’ is samen genieten! Eind 2007 werd de regio Zwolle gestart. Deze regio werd al snel een groot succes. De regio Vechtdal bevindt zich nog in de pilotfase.

Omdat dit initiatief een goed middel is om ouderen deel te laten nemen aan het culturele en maatschappelijke leven en sociaal isolement tegengaat, geven de samenwerkende fondsen een bijdrage aan Stichting Vier het Leven om het aanbod ‘Samen Uit’ ook in deze regio te kunnen ontwikkelen.

Stichting Het R.C. Maagdenhuis en Stichting Brentano Steun des Ouderdoms zijn vermogens­fondsen. Het Nationaal Ouderenfonds is het enige geldwervende fonds in Nederland dat geld inzamelt voor projecten die uitsluitend ten goede komen aan kwetsbare ouderen. Het Fonds richt zich daarbij op de volgende speerpunten: de bestrijding van eenzaamheid en armoede onder ouderen, het verbeteren van de ouderenzorg en veiligheid en het bevorderen van een gezonde oude dag.

Artikel delen: