Landstede Hammers moet verder zonder Dahlman

Zwolle – Noah Dahlman vertrekt bij Landstede Hammers. De 33-jarige Amerikaan had nog een doorlopende verbintenis in Zwolle, maar verkast per direct naar het Japanse Gifu Swoops. “Wij gunnen Noah deze stap en werken dan ook mee aan de ontbinding van zijn contract”, stelt algemeen manager Aleksandar Todorov.

Dahlman kwam in de zomer van 2017 naar Zwolle, nadat hij in eerdere jaren al een groot deel van Europa had gezien. De center groeide uit tot een boegbeeld van wilskracht en mentaliteit en combineerde dat met de nodige kwaliteiten. Dahlman was in zijn eerste jaar direct succesvol, want tijdens zijn officiële debuut in MartiniPlaza werd de Supercup gewonnen. Hij zou vervolgens vijf seizoenen in Zwolle blijven, waarin hij nog twee prijzen pakte: nog een keer de Supercup en uiteraard het allereerste landskampioenschap in de clubhistorie.

Na vijf jaar komt er een einde aan de tijd van Dahlman in Zwolle en met die periode vestigt hij een record. Nog nooit eerder speelde een Amerikaan zo lang voor Landstede Hammers. “Noah was hier absoluut op zijn plek”, weet ook Todorov, die als coach samen met Dahlman in 2012 kampioen van Macedonië werd. “Hij is in Zwolle uitgegroeid tot een clubicoon, iemand die door iedereen binnen de organisatie en alle fans ontzettend werd gewaardeerd. Noah zal voor altijd een Zwollenaar zijn, net als zijn vrouw en zoon. Want zeker in dit geval geldt: Once a Hammer, always a Hammer.”

Dahlman beschikte in Zwolle nog over een contract voor een jaar, maar in goed onderling overleg is besloten om die verbintenis te verbreken. Todorov: “Het is voor Noah een mooie kans. Na alles wat hij voor onze club heeft betekend, willen wij hem die kans niet ontnemen. Natuurlijk balen we als een stekker dat Noah vertrekt, want we hadden samen graag verder gebouwd aan het driejarenplan. Maar we bedanken Noah voor zijn inzet de afgelopen jaren en wensen hem natuurlijk alle succes toe in Japan.”

Landstede Hammers hoopt op een later moment gepast afscheid van Dahlman te kunnen nemen en gaat de komende weken op zoek naar een waardige vervanger.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)