Praubstraat
Praubstraat

Het weer: Puik zomerweer

Zwolle – Dinsdag is het puik zomerweer in Zwolle. Daar zorgt een hogedrukgebied boven onze omgeving voor. De zon schijnt uitbundig, er is weinig wind en het blijft droog. Rond het middaguur verschijnen onschuldige stapelwolkjes boven de stad.

In de nacht is de temperatuur naar ongeveer 12 graden gedaald, dinsdag overdag gaat het kwik gestaag omhoog naar 24 graden. Dat is niet te warm en niet te koud. De wind speelt het zomerspel mee door op de vlakte te blijven. Die blaast zwakjes uit het zuidwesten. Ook in de avond is het aangenaam buiten, vrijwel zonder wind. Woensdag doet de zomer er een schepje bovenop middels een verhoging van de temperatuur.

In de nacht naar woensdag is het helder. In de stad wordt het niet veel koeler dan ongeveer 14 graden. Woensdagmiddag stijgt de temperatuur naar 28 graden, wat voor sommigen misschien alweer iets te veel van het goede is. De warmte wordt aangevoerd met een zwakke wind uit het oosten tot zuidoosten. Ook woensdag is een droge dag. Met waarschijnlijk iets meer wolken, die echter niks afdoen aan het zomerse karakter van het weer.

Donderdag neemt de bewolking toe, later op de dag volgt regen. Voor de neerslag uit warmt het nog flink op. Een tropische 30 graden wordt op sommige plekken in Zwolle misschien wel gehaald.

Artikel delen: