Onderzoek naar zwerfjongeren in Zwolle

Zwolle – Veel zwerfjongeren hebben een indicatie voor jeugdzorg. Vanuit de wet op de jeugdzorg heeft de provincie dan ook een taak op dit terrein. Gedeputeerde Ranter: “Als provincie proberen wij de centrumgemeenten te ondersteunen in hun plannen, soms zelfs onorthodoxe projecten. Ik zie dit maatschappelijke probleem als een gedeelde verantwoordelijkheid van de provincie en de gemeenten.”

De zogenoemde centrumgemeenten Deventer, Almelo, Hengelo, Enschede en Zwolle zijn verantwoordelijk voor de aanpak en opvang van zwerfjongeren. De gemeente Zwolle ontvangt een bijdrage van EUR 70.000,- voor het uitvoeren van een onderzoek naar zwerfjongeren. Er wordt onder andere onderzocht welke cruciale momenten zich in het leven van zwerfjongeren hebben voorgedaan en hoe de hulpverlening daarop beter kan inspelen. Zo kan voorkomen worden dat jongeren dakloos worden.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. onderzoek naar zwerfjongeren in zwolle
  Staat allemaal prachtig mooi omschreven. Ik ben bang dat het later blijkt dat het weggegooid geld is. Nu zal er vast wel iemand zijn die vindt dat ik negatief ben. Dat mag,diegene is dan erg naief.


  ⚠️ Meld

 2. beste qhehe, ik begrijp niet hoe je er bij komt dat als je niet negatief bent dan naief bent. als je goed leest zeg ik ook dat diegene DIE VINDT DAT IK NEGATIEF BEN OVER DAT HET WEGGEGOOID GELD IS DAN ZELF NAIEF IS (HET NIET WIL INZIEN DAT HET WEGGEGOOID GELD IS). vaak reageren er dan mensen die zeggen dat het allemaal wel meevalt en dat het zeker de moeite waard is om het te proberen. dat soort mensen weten vaak niet hoe het er aan toe gaat. de hulpverlening heeft genoeg middelen om nu al te voorkomen dat het zover komt,daar is niet nog eens geld voor nodig. alleen hulpverleners die goed hun werk doen en niet als een stel zwevende een gesprek aangaan en er zelf niet veel van snappen.


  ⚠️ Meld

 3. Koko, zoals het in je eerste reactie aangegeven stond, was het wel iets minder genuanceerd dan in je uitleg, geen probleem verder, vond het wel grappig neergezet. Ik denk dat je in je verhaal best een punt hebt…. 😉 😀


  ⚠️ Meld

 4. onderzoek naar falende stadsbestuurders
  Als er een onderzoek moet komen dan is dat wel een gericht op het opsporen van bekwame gekozen burgemeesters en wethouders op democratische traditie, maar geen door politieke vrienden bezette bestuurdersplaatsen die wetten niet uitvoeren,boekhoudkundige fraudes laat plegen met financiele gemeentelijke jaarverslagen waardoor burgers geconfronteerd worden met verhogingen van belastingen etc.
  Ook daarbij geen controles laat uitvoeren op instellingen en musea”s die subsidies (gemeenschapsgelden)ontvangen.
  Zwolse burges geen inspraak geven in bestuurlijk beleid en uitvoering,want de volksvertegenwoordiging van Zwolle stelt geen zak voor,zij weten nog eens de weg niet in eigen stad en zitten alleen op het pluche vreselijk belangrijk te doen en hun centen opstrijken.
  Maar deze bestuurders worden door de gereformeerde en kerkelijke organisaties vooruitgeschoven want zover loopt dit zwartekousendorp nog met stadse neigingen achter in de tijd dankzij een burgemeester met een tramtunnelvisie die afgedekt word met een oranje lintje en in stand gehouden door de achterban van Zwolse ondernemers die financieel ondersteund worden met Rijksgeld (belastinggeld) ten koste van de armlastige burgers die zoet gehouden worden met brood en spelen volgens goed oud romeinse keizertraditie.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.