Strijd om podiumplaats Bevrijdingsfestival

Zwolle – Tien bands strijden komend weekeinde in Popfront voor optreden tijdens het Bevrijdingsfestival Overijssel. Net als voorgaande jaren heeft Popfront ook dit jaar weer een Popfrontcafé op het festivalterrein. Hier treden vooral (semi-)akoestische bands en singer-songerwriters op, in een intieme setting.

Via selectiewedstrijden worden podiumplaatsen toegekend. Die wedstrijden zijn komende zaterdagavond en zondagmiddag in Popfront. Zaterdagavond 21 februari vanaf 20.00 uur gaan vijf bands en artiesten de strijd aan: Enrico Beretta, Anna Popma, Zinc, True Faces en Double-B. Op zondagmiddag 22 februari is het de beurt aan Trust, Guido Huige, Dear Ann, Fingal en Channah. Welke bands het Bevrijdingsfestival bereiken, moet komend weekeinde blijken, maar in elk geval staan de deelnemers garant voor een boeiende avond en middag in Popfront. Net als allle andere optredens in Popfront, zijn ook deze wedstrijden gratis toegankelijk voor publiek. Popfront is gevestigd aan Burgemeester Drijbersingel 5 in Zwolle.

Popfront in Zwolle is een vrijwilligersorganisatie, opgericht in 1982. Doelstelling: een bijdrage leveren aan de muziekcultuur in de regio, vooral gericht op amateur-muzikanten. Popfront wil een inspirerende muziekbeleving mogelijk maken voor een brede doelgroep. Sinds 1996 is Popfront gevestigd in gebouw De Branie, naast Hedon, aan de Burgemeester Drijbersingel in Zwolle. Popfront heeft zes oefenruimten waar wekelijks tientallen bands oefenen, het muziekcafé is dagelijks geopend en bands kunnen er ook terecht voor studio-opnamen. Regelmatig zijn er optredens, in diverse muzikale stijlen. Daarbij is de toegang altijd gratis.

Artikel delen:

Reageer