Kinderen leren instrumenten symfonieorkest

Zwolle – In samenwerlimg met het ArtEZ Conservatorium en de Muzerie, Centrum voor de Kunsten, organiseert Young Person’s Concerts een serie concerten voor het basisonderwijs met ‘Peter en de Wolf’ in de hoofdrol. 

Het Young Person’s Concerts Orchestra o.l.v. dirigent Loes Visser speelt het sprookje van Peter en de Wolf op de muziek van Prokovjev. De muscioloog/acteur Huib Ramaer maakte speciaal voor deze voorstelling een introductie waarin de oude violist Iwan vertelt over hoe het vroeger toeging bij Prokofjev in het symfonieorkest. Deze vertelling wordt omlijst met nieuwe bewerkingen van pianomuziek van Prokofjev. Op 24 Februari geeft het Young Person’s Concerts Orchestra de aftrap in theater Odeon in Zwolle voor 550 kinderen. Verdere concerten vinden plaats in Haaksbergen en Hattem. Het doel van het project ‘Peter en de Wolf’ is dat kinderen de instrumenten van het symfonieorkest leren kennen en worden aangemoedigd zelf een instrument te gaan bespelen.

Alle klassen die meedoen krijgen een voorbereidende les van de studenten docent muziek van het ArtEZ Conservatorium. Onderdeel van het project is ook dat alle deelnemende klassen een boom maken voor het ‘bos van Peter’. De prijs voor de mooiste boom wordt dinsdag 24 Februari in theater Odeon uitgereikt door Burgemeester Meijer en bestaat uit een proefles op een instrument naar keuze voor alle kinderen uit de winnende klas. De prijs wordt aangeboden door de Muzerie.

Op 21 februari vindt om 14:30 uur de openbare generale repetitie plaats in de Jenapleinschool aan het Assendorperplein in Zwolle. Toegang is gratis, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld.

Artikel delen: