Gipsy Spirit wordt hoogtepunt Britten Strijkorkest

Zwolle – Het Britten Jeugd Strijkorkest staat voor het ontwikkelen van jong strijktalent (leeftijd 12 tot 22 jaar) in Zwolle en de drie oostelijke provincies. Dit altijd onder het motto  ‘kwaliteit, warmte, bezieling en plezier’. Het kloppend hart van het orkest zijn de wekelijkse orkestrepetities op zaterdagochtend in het Artez Conservatorium in Zwolle. Hier wordt in het najaar met geestdrift nieuw repertoire ingestudeerd onder bezielende leiding van dirigent Loes Visser,  uitmondend in maandelijkse concerten vanaf de maand december t/m september.

Het concert  Gipsy Spirit vormt een bijzonder hoogtepunt van dit jaar.  Het concert op 5 maart 2009 is een unieke ontmoeting tussen klassieke muziek en zigeunermuziek. Loes Visser heeft niet de minste zigeunermuzikanten uitgenodigd: Gipsy band Nello Mirando met als speciale gast Giani Lincan. Nello Mirando heeft een door generaties doorgegeven talent en staat vooral bekend om zijn  temperamentvolle en fijnzinnige spel. De al enige tijd in Nederland wonende Roemeen Giani Lincan is een verbluffende top cimbalist. Met zijn geweldige beheersing van de cimbaal en zijn liefde voor de Balkan zigeunermuziek en gipsy jazz overtuigt hij mensen van de passie en de schoonheid van wereldwijde muziek. De jonge strijkerstalenten, gipsy band Nello Mirando en speciale gast Giani Lincan beloven de boel op z’n kop te gaan zetten.

Werken van Oost-Europese componisten als Bartók, Janácek en Martinu worden afgewisseld met beroemde zigeunerwerken als Hora Staccato en Schwarze Augen. Hoe verschillend de genres ook zijn, de overkoepelende klankkleur van de Balkan muziek vormt de leidraad voor het hele concert. De avond zal een spektakel worden!

Het Britten wilt het ook voor ouderen en gehandicapten mogelijk maken te komen luisteren en heeft hiervoor een thuiszorgproject opgezet. Met de benodigde zorg  wordt georganiseerd dat deze mensen aanwezig zullen zijn bij het concert.  Bewoners van Zorg- en wooncentrum de Bongerd uit Hattem, van Brinkhoven uit Heerde en van Venus uit Zwolle al toegezegd te komen.  Geïnteresseerden voor dit initiatief kunnen via de Brittensite contact opnemen. 

Datum: 5 maart 2009

Aanvang: 19.30 uur

Kaarten  via www.odeondespiegel.nl, meer info via www.hetbritten.nl.

Bel de VVV en win kaarten voor het concert ‘Gipsy Spirit’ in Theater de Spiegel!

Op donderdag 5 maart 2009 om 19.30 uur presenteert het Britten Jeugd Strijkorkest het concert ‘Gipsy Spirit’ in Theater de Spiegel. Een concert met Zinderende Zigeunermuziek! U kunt nu kaarten winnen! Bel snel met de VVV, de eerste 5 bellers krijgen twee gratis kaarten aangeboden t.w.v. € 40,00, tel. (0900) 1122375 (€ 1,00 per gesprek).

 

Artikel delen: