Woz-waarde Zwolle gebaseerd op peildatum 2008

Zwolle – Zwollenaren krijgen van de gemeente op korte termijn weer een actueel inzicht in hun rechten en plichten wat betreft de gemeentelijke belastingen. Naast het aanslagbiljet bezorgt de gemeente ook de belastinggids 2009.

De nieuwe belastinggids geeft uitleg over de verschillende soorten heffingen die op het aanslagbiljet voor kunnen komen, en maakt duidelijk hoe de waardering van onroerende zaken in de gemeente tot stand komt. Wethouder Financiën Gerrit Piek wijst Zwollenaren er alvast op dat de waarde van woningen in de stad op basis van de Wet waardering onroerende zaken (Woz) in de aanslag van 2009 gebaseerd is op een taxatie met als peildatum 1 januari 2008. “Ik kan me voorstellen dat mensen nu nog meer dan in het verleden geïnteresseerd zijn in de relatie tussen de actuele Woz-waarde van hun woning en de marktwaarde. Door de recente perikelen op de woningmarkt bestaat de kans dat de nieuwe Woz-waarde hoger is dan de actuele marktprijs. De Wet waardering onroerende zaken schrijft ons nu eenmaal voor de waardebepaling van begin 2008 te gebruiken. Veranderingen gedurende 2008 mogen we dus niet al gebruiken. De marktwaarde van begin dit jaar komt volgend jaar terug in de Woz-beschikking voor 2010.”

Mensen die hun taxatieverslag willen inzien, kunnen dat via de website van de gemeente digitaal doen (via het tabblad belastingenloket). Wie het niet eens is met de aanslag wordt verzocht telefonisch contact op te nemen met de gemeente via nummer 038-4982200 (maandag tot en met vrijdag, van 9.00-17.00 uur).  Gezamenlijk wordt dan het aanslagbiljet en de Woz-taxatie doorgenomen. Daarna kan – indien gewenst – alsnog bezwaar worden gemaakt. Dat moet binnen zes weken na verzending van het aanslagbiljet. Bezwaar maken kan zowel digitaal als schriftelijk.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. woz 2008
    Dat was schrikken. De woz-waarde van mijn huis in één klap verhoogd met 80%.
    Wie bedenkt zoiets. In 5 jaar tijd is mijn huis echt niet 80% meer waard geworden.


    ⚠️ Meld

  2. Die van ons was ook flink gestegen. Nu heb ik telefonisch daarover geklaagd. (tel. nr staat op de achterkant.) Aangegeven waarom wij het er neit mee eens waren. Vanmiddag belde de taxateur en de WOZ waarde is voor ons gelukkig naar beneden bijgesteld.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.