Betere verkeersmaatregelen Wipstrik

Zwolle – Ouders van schoolgaande kinderen in de Wipstrik willen dat er meer wordt gedaan om het verkeer in hun wijk af te remmen.

De gemeente maakt van de wijk een dertig kilometer zone. De ouders vinden dat niet genoeg en willen dat er ook verkeersdrempels, plateaus en flitspalen worden aangelegd. Veel basisschoolkinderen moeten dagelijks een drukke weg oversteken. Die weg wordt volgens de ouders pas veiliger als automobilisten worden gedwongen om langzamer te rijden.

Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 5
 1. Waarom altijd alleen ‘beperkende maatregelen’. Dat het daar druk is, heeft waarschijnlijk de reden dat een andere verkeersader minder aantrekkelijk is. Als ze hier beperkende maatregelen nemen, dan zullen ze elders de route aantrekkelijk moeten maken. Eerder dan dat moeten ze niet gaan beperken, dat lost het werkelijke probleem niet op. Ik vind het te eenvoudig om alleen te komen met het voortel; exxtra beperkingen, kom met een oplossing ouders, het is jullie wens!


  ⚠️ Meld

 2. Mwa, misschien iets te ongenuanceerd, ik wens uiteraard ook dat de kinderen niets overkomt…..las het terug en besefte; is ook mijn wens, maar als klokkenluider mogen de ouders wat mij betreft wat meer betrokken zijn bij het achterliggende probleem


  ⚠️ Meld

 3. ook in de wipstrikkerallee wordt het drukker met verkeer net zoals de rest van nederland. om daar een 30km zone van te maken zal het probleem niet van weggaan. ik denk ook niet met drempels en een flitspaal. dan maak je er alleen maar een mooi parcour van en t.h.v. de flitspaal nemen ze even gas terug.


  ⚠️ Meld

 4. verkeersmaatregelen wipstrik
  ook op de hanekamp wordt veel te hard gereden, flitspalen lijken me daar eerder zinvol dan op de wipstrikkerallee.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.