Dragos Diculescu gaat op voor tweede jaar in Zwolle

Zwolle – Dragos Diculescu speelt ook aankomend seizoen voor Landstede Hammers. De 22-jarige Roemeese forward gaat daarmee op voor zijn tweede seizoen in Zwolle. “Hartstikke mooi dat Dragos ook volgend jaar bij ons speelt”, vindt algemeen manager Aleksandar Todorov.

Diculescu kwam voor zijn overstap naar het buitenland vier jaar lang uit in de hoogste Roemeese basketbalcompetitie. Zijn eerste minuten in het professionele basketbal maakte hij voor Steaua Bucuresti, waarna hij ook uitkwam voor BC Timisoara en SCM CSU Craiova. In de zomer van 2021 stapte Diculescu over naar Landstede Hammers, zijn eerste buitenlandse avontuur. In de BNXT League kwam hij in 30 wedstrijden tot een gemiddelde van 12.4 punten per wedstrijd, 5.3 rebounds per wedstrijd en daarbij gaf hij ook nog gemiddeld 2.2 assists per wedstrijd.

“Ondanks een vervelende blessure was Dragos afgelopen seizoen van prima waarde voor de ploeg”, weet Todorov. “Hij voegt te allen tijde vechtlust toe aan het team en dat valt vast en zeker goed bij het publiek. Met het opnieuw vastleggen van Dragos zetten we weer een stap in de goede richting, want hij gaat zich in zijn tweede jaar vast en zeker nog verder ontwikkelen. Dat is natuurlijk goed voor Dragos, maar ook zeker voor het team.”

Met het vastleggen van Dragos Diculescu heeft Landstede Hammers nu zeven spelers onder contract staan. Niek van der Plas beschikt over een doorlopend contract, Ralf de Pagter verlengde zijn verbintenis, terwijl Coen Stolk, Boyd van der Vuurst de Vries, Roel van Overbeek en Felix Terins in een eerder stadium werden vastgelegd. Ook jeugdspeler Dion Turpijn is aankomend seizoen weer onderdeel van de selectie.

Gedurende zijn verblijf in Zwolle is Dragos Diculescu ambassadeur geworden van de Stichting Humane. Deze stichting helpt lokale hulpverleners in oorlogs- en crisisgebieden. De eerste actie van Humane is gericht op het ondersteunen van hulpverleners in Roemenië en Oekraïne rond de opvang van vluchtelingen. “Het zegt veel over Dragos dat hij ambassadeur van deze stichting is geworden. Als club zijn wij al maatschappelijk betrokken, maar willen dat nog meer zijn. Wat dat betreft past Dragos ook goed bij de Hammers.”

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)