Rodehaanstraat - Foto: Wouter Steenbergen
Rodehaanstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer in het weekend: Zon, wolken en waarschijnlijk droog

Zwolle – Zaterdagochtend is het fris in Zwolle. In de nacht is de temperatuur richting 12 graden gedaald. Het blijft niet zo koel, dankzij de krachtige zon. Het warmt op en zaterdagmiddag is de maximumtemperatuur een aangename 24 graden.

De zon speelt vooral in de eerste helft van de dag de hoofdrol. Rond het middaguur ontstaan stapelwolken, die samen kunnen smelten tot wolkenveldjes. Regen hoef je daaruit niet te verwachten, het blijft de hele dag droog. Er staat wat wind vanuit het zuidwesten, zwak tot matig, kracht 2 tot 3. Samenvattend: een prima zomerdag als je kunt leven met wolken boven de stad in de middag.

Zaterdagavond valt de wind grotendeels weg. Er passeert mogelijk wat bewolking. Deze zorgt voor minder nachtelijke afkoeling, wat dan uitmondt in een minimumtemperatuur van zo’n 14 graden. Bij weinig tot geen bewolking wordt het ‘s nachts iets frisser.

Zondag komt de zwakke tot matige wind uit richtingen rond west. Deze windrichting drukt de middagtemperatuur een beetje, omdat de aangevoerde lucht over zee direct hierheen komt. Toch zit 22 graden er wel in voor Zwolle. Met zo’n temperatuur is niks mis. Stapelwolken trekken over en daartussen zou een buitje verscholen kunnen zitten. De meeste kans daarop ‘s middags, maar het zou niet verbazen dat het ook zondag de hele dag droog blijft.

Na het weekend zet het zomerweer met gematigde temperaturen zich voort. De zon verschijnt vooral in de eerste helft van de nieuwe week overtuigend boven Zwolle. Donderdag en vrijdag lijkt de kans op een bui toe te nemen. Een overgang naar warmer zomerweer tekent zich nog niet af op de weerkaarten.

Artikel delen: