Swelter presenteert debuutalbum

Zwolle – Het uit Zwolle afkomstige Swelter presenteert vrijdag 27 februari haar debuutalbum in poppodium Hedon. De verwachtingen zijn hoog, want de eerste recensies van het  indiepop / rockplaatje liegen er niet om. Ook GEM zanger Maurits Westerik is onder de indruk van het plaatje en ging dan ook graag in op de uitnodiging om als special guest het voorprogramma te verzorgen. 

Het naar een song van Vic Chesnutt vernoemde Swelter richt zich met uiterst persoonlijke teksten en tijdloze melodieën tot de serieuze popliefhebber. Swelter speelde zich al snel na de oprichting in de kijker door een indrukwekkende reeks succesvolle optredens in het Nederlandse clubcircuit samen met onder andere The Frames, Johan, The Veils en Bettie Serveert. Deze reeks concerten bezorgde de band een uitstekende live reputatie, wat ze airplay op 3FM en Kink FM opleverde en in Muziekblad OOR de omschrijving ‘uiterst smaakvolle, melancholische gitaarpop’. 

Een jaar geleden begon Swelter aan de opnamen voor haar debuut cd ‘Songs of Distance’. Het album werd in diverse Nederlandse studio’s opgenomen met smaakvolle gastbijdragen op mellotron, accordeon, hammond en vleugel. De Belgische topmixer Werner Pensaert (bekend van Manic Street Preachers en Johan) deed de eindmix in de Motor Music Studio (Admiral Freebee, Zita Swoon) en vervolgens werd het album gemasterd door Uwe Teichert (o.a. Novastar en Deus). 

27 februari wordt het album gepresenteerd aan het publiek. CoraZong (het nieuwe label van Swelter) viel onmiddellijk voor de volwassen indie-pop en de thematiek van het debuut. Op het eerste oog een verrassende keuze, gezien de rootsy reputatie van het label. Maar toch ook niet onlogisch, want de maatstaf bij CoraZong is: echte muziek, gespeeld door echte muzikanten en recht uit het hart. Swelter scoort in die categorieën het maximale aantal punten.” 

Special Guest: MAURITS WESTERIK (GEM)

Maurits Westerik, de charismatische frontman en liedjesschrijver van GEM is door Swelter als ‘special guest’ gevraagd om van de release party een nóg specialer feest te maken. Maurits zal de avond akoestisch openen met intieme versies van GEM liedjes, maar ook veel materiaal spelen wat (nog) niet op een GEM plaat staat! En, als je het hem vriendelijk vraagt, komt Bob Dylan misschien ook nog wel langs, zoals laatst in de prachtige ‘Onder Invloed sessie’

Naast de frisse pop van GEM (met hits als ‘She said Oh Oh Oh, I said Yeah Yeah Yeah’ en ‘Look’) maakt Maurits ook furore met The Giants of Húsavík, een samenwerking met jazz/breakcore-pionier Jason Köhnen alias Bong-Ra, waarmee hij een plaat heeft opgenomen in IJsland, die deze maand uitkomt. 

Maar vanavond speelt Maurits als special guest op de Swelter release party akoestische songs, in de pracht van al z’n eenvoud!

SWELTER album release party

support: MAURITS WESTERIK

 

Locatie                      : Poppodium Hedon, Zwolle

Wanneer                    : Vrijdag 27 februari

Open                          : 20:30 uur

Aanvang                    : 21:00

Entree                                    : € 5,00 (excl. €1,- servicekosten)

Kaarten verkrijgbaar via Plato en VVV in Zwolle, www.hedon-zwolle.nl en aan de deur van Hedon op de avond zelf.

 

Artikel delen: