Komst Burger King bij Lichtmis dichterbij

Zwolle – De komst van een restaurant van Burger King bij wegrestaurant De Lichtmis is een stap dichterbij gekomen. Burgemeester en wethouders van Zwolle stemmen in met het voorontwerpbestemmingsplan voor de locatie aan de Hermelenweg 190 – langs de A28, bij de afslag Nieuwleusen.

Het college van Zwolle heeft eerder al aangegeven mee te willen werken aan de komst van een Burger King met een afhaalloket voor automobilisten op deze plek. De gemeente heeft toen al wel voorwaarden gesteld waaraan het plan moet voldoen. Zo moeten er tientallen extra parkeerplaatsen worden aangelegd, mag de luchtkwaliteit niet in het geding komen en moeten ook de provincie en het waterschap kunnen instemmen met het plan.

Op het restaurant kan wat burgemeester en wethouders betreft een aanduidingsmast komen. Een eerste voorstel voor zo´n mast bij de afrit van de snelweg werd door het college afgewezen. Op die plek zou een mast een te grote impact hebben op het landschap. In samenspraak met de plannenmaker is gekozen voor een mast op het nieuwe restaurant. Daardoor ontstaat meer eenheid in het ontwerp en is de invloed op de omgeving minder groot.

Op het voorontwerpbestemmingsplan kan na publicatie in de Peperbus en op de internetsite van de gemeente gedurende vier weken schriftelijk gereageerd worden. Het college buigt zich vervolgens over de reacties en op de bevindingen van een aantal vooroverleginstanties.

Artikel delen:
Reacties 10
 1. nou dat zou tijd worden zeg. ik kan bij t station nooit mn caddy kwijt met al die bussen. even op je gemakje tafelen daar is er niet bij.


  ⚠️ Meld

 2. tis maar net hoe de wind waait
  Mooi enerzijds kom je eindelijk een stad binnen van die noordzijde en slim met het oog op Ikea e.d. maar merkwaardig tegelijk met name de toestemming voor zo’n mast. Ik weet dat de gele M in Zwolle er al jaren om vraagt maar altijd 0 op z’n request heeft gekregen. Deze zaak stinkt dus maar dat deden die Woppie-burgers toch al. College van B&W Zwolle->gelijke monikken gelijke kappen. Je kunt (ook hier weer) een Zwolse ondernemer met 3 M-restaurants niet met een kluitje in het riet sturen. Of alles of niets.


  ⚠️ Meld

 3. Eens Jasper:en het gezondheidsbeleid van de overheid wil er op toe zien wat de bevolking (vr)eet.Stampen ze hier weer zo’n vetschuur uit de grond.


  ⚠️ Meld

 4. @Stefan,
  Als je altijd op je fiets door de stad rijdt zie je die grote M die langs de A28 staat inderdaad niet.
  Ik ken geen enkel cafetaria met een beperkt assortiment zoals Mc Donald dat zoveel reclame in de openbare ruimte mag maken. (ook in Zwolle)
  Bezoekers van Ikea gaan niet voor plakjes worst op een broodje maar gaan voor Zweedse balletjes naar het Ikea restaurant.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.