College wil netwerkkantoren in Zwolse wijken

Zwolle – Het college van B&W spant zich in om subsidie te verkrijgen van het ministerie van Economische Zaken om drie netwerkkantoren in Zwolse wijken te realiseren. De formule van netwerkkantoren moet een versterking betekenen voor de wijk- en lokale economie.

Diverse partners hebben hun medewerking al toegezegd. De initiatiefnemers hopen op korte termijn een akkoord te sluiten met mogelijke deelnemers die het project van de grond moeten tillen. De netwerkkantoren zouden kunnen komen in Stadshagen, Zwolle Zuid en in de buurt van het centrum. Kleine ondernemers, waaronder de ZZPers (zelfstandigen zonder personeel) kunnen nog veel beter gebruik maken van de mogelijkheden van samenwerking met anderen.

Het concept van netwerkkantoren biedt het platform en de faciliteiten voor onder andere tijdelijke en/of flexibele huisvesting en het door samenwerking:

  • realiseren van innovatieve projecten en het benutten van innovatiesubsidies en –regelingen
  • binnenhalen van grotere opdrachten of  (Europese) aanbestedingen
  • binnenhalen en uitwisselen van kennis met bijvoorbeeld onderwijsinstellingen door de inzet van stagiaires, praktijksimulatie
  • organiseren van netwerkevenementen en themabijeenkomsten.

De gemeente draagt € 10.000, – bij. Voor het project wordt samenwerking gezocht met de Kamer van Koophandel, Syntens, SenterNovem, de provincie Overijssel, Deltion College en Hogeschool Windesheim. Voor 1 april dit jaar is er uitsluitsel van het ministerie van Economische Zaken, dat een budget van ongeveer zes miljoen euro beschikbaar heeft voor projecten wijkeconomie.

Artikel delen:
Reactie 1

Reacties zijn gesloten.