Tweede Kamer steunt tramlijn Zwolle – Kampen

Zwolle – Op initiatief van GroenLinks Kamerlid Kees Vendrik heeft een meerderheid van de Tweede Kamer staatsecretaris Huizinga de opdracht gegeven steun te verlenen aan de plannen voor ‘vertramming’ van de spoorlijn Zwolle-Kampen. De fractie van GroenLinks-de Groenen in de Zwolse gemeenteraad vindt dit een regelrechte opsteker voor dit project.

Kees Vendrik: ‘Deze zomer komt staatssecretaris Huizinga met haar visie op het regionaal openbaar vervoer in ons land. Met deze motie geven we haar alvast een flinke duw in de goede richting.’ Eerder betoogde Huizinga al flink geld te hebben uitgetrokken voor tramprojecten, maar dat bleef beperkt tot de grote steden. Een ruime Kamermeerderheid van GroenLinks, SP, PvdA, CDA, CU en SGP hecht dus belang aan de terugkeer van de tram in middelgrote steden. Ook in Maastricht en Nijmegen bestaan ’tramplannen’.

De Kamerfractie van GroenLinks denkt dat met investeringen in schoon openbaar vervoer twee vliegen in één klap geslagen kunnen worden: elektrisch transport is een goed antwoord op de klimaatcrisis en het scherpt de nodige werkgelegenheid, een antwoord op de recessie.

Bij de verkeersbegroting presenteerde GroenLinks haar notitie: “Laat de tram rijden”, vol met voorbeelden van goede plannen: http://tramactie.groenlinks.nl/node/10268

Artikel delen: