Ittersumallee - Foto: Wouter Steenbergen
Ittersumallee
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Noordwestenwind en vrij koel

Zwolle – Donderdagochtend zit Zwolle aan te kijken tegen een grijs wolkendek. Daar zitten een paar buitjes in verscholen. Vroege vogels hebben de meeste kans om er nat van te worden. Deze neiging tot een licht buitje verdwijnt in de loop van de morgen.

Bewolking en buitjes maken deel uit van een zwak frontensysteem. De achterkant komt na het middaguur in zicht. De bewolking wordt dunner en de zon breekt door. Maar tegelijkertijd verschijnen boven de stad veel stapelwolken. Vanuit het noordwesten, waar tevens de wind vandaan komt. Het is een stevige bries, kracht 4, die nogal vlagerig is. De sterkste wind in de middag, afnemend in de avond. De temperatuur varieert donderdag van ongeveer 15 graden in de ochtend tot 20 graden in de middag.

De luchtdruk in onze omgeving is aan het stijgen doordat een hogedrukgebied richting de Britse Eilanden schuift. Dat betekent vaak een weersverbetering. Vrijdag krijgt de zon speelruimte, wolkenvelden en stapelwolken zijn echter ook van de partij. Het blijft droog in Zwolle. Dit bij een prettige middagtemperatuur van 23 graden en minder wind dan op donderdag.

In het weekend schuiven plenty wolken over Zwolle, maar de zon is ook geregeld aanwezig. Zaterdag zou een enkel druppelbuitje kunnen passeren. Dan staat er ook de meeste wind. Een maximumtemperatuur in het weekend ergens tussen 20 en 23 graden.

Artikel delen: