Bevrijdingsfestival Overijssel zoekt koren

Zwolle – De provincie Overijssel organiseert dit jaar de start Nationale Viering Bevrijding 5 mei in Zwolle. In de aanloop van het 5 mei festival zijn een aantal nieuwe activiteiten ontwikkeld, die plaatsvinden in alle delen van de provincie.

Een van de projecten die in de maanden voorafgaand aan 5 mei worden georganiseerd is Koren in de Openlucht. Overijssel kent een aantal opmerkelijke openluchttheaters, die te vinden zijn in Ommen, Hertme, Nijverdal, Markelo en Losser. Op zaterdagavond 18 april 2009 zal tegelijkertijd in deze 5 verschillende openluchttheaters een concertserie van 25 koren plaatsvinden. De koren stellen hiervoor een repertoire samen wat een relatie heeft met 4 & 5 mei én het thema van 2009: ‘Vrijheid en Identiteit’. Bovendien kunnen ze gebruikmaken van het Lied van de Vrijheid wat in 2005 is gecomponeerd door Thé Lau.

Op deze avond gaan in 5 openluchttheaters, 5 koren per locatie een concert geven. Het bijzondere van dit project is dat hiermee de aandacht gevestigd wordt op de reeks uitvoeringen van amateurkoren, maar ook de openluchttheaters krijgen hiermee weer hernieuwde aandacht.

Voor dit opmerkelijke en vooral leuke project is de organisatie nog op zoek naar koren uit de provincie Overijssel die mee willen helpen dit project tot een succes te laten worden. Alle faciliteiten worden verzorgd door de organisator, waaronder het podium, licht, geluid en publiciteit en er staat ook een kleine financiële vergoeding tegenover.

Lijkt het u leuk om met uw koor mee te doen aan Koren in de Openlucht? Geeft u dan voor 1 maart 2009 op bij Leonie van Gent: leonie@niekvandersprong,nl of bel 038-4532660 (ook voor meer informatie kunt u bellen of mailen). Of kijk op onze website www.bevrijdingsfestivaloverijssel.nl.

Artikel delen:

Reageer