Sloop Trapjeswijk van start

Zwolle – De sloop van de resterende Trapjeswoningen in de Trapjeswijk (Holtenbroek) is deze week van start gegaan. Sloopbedrijf Boverhoff uit Heerde begint in opdracht van Woningstichting SWZ met het plaatsen van hekken rondom de eerste blokken woningen die gesloopt gaan worden. Na het plaatsen van de hekken wordt gestart met de werkzaamheden, zoals asbest verwijderen, verder sloopklaar maken en daadwerkelijk slopen.  Vrijkomend puin wordt bewerkt en in depot gezet om later weer te gebruiken onder de wegen in de Trapjeswijk. Tweederde van de woningen is al in een eerder stadium gesloopt.

 

Afgelopen november heeft SWZ het nieuwe stedenbouwkundig plan gepresenteerd waarin te zien valt waar woningen terugkomen, wat voor soort woningen dit zijn, en welke bouwhoogtes deze hebben. Het is een voorlopig ontwerp waarin nog kleine wijzigingen kunnen plaatsvinden. De verwachting is dat begin 2010 wordt gestart met de bouw. In totaal zullen er straks 332 woningen gebouwd worden. Daarvan zijn circa 50% huurwoningen (onder de huurtoeslaggrens of goedkope koopwoningen) en 50% koopwoningen. Er komen verschillende woningtypes. Zo worden er appartementen gebouwd (circa 80 – 120 m2) en eengezinswoningen (vanaf circa 100 m2). Er komen traditionele eengezinswoningen met achtertuin en verandawoningen met een veranda en/of dakterras aan de voorzijde en geen of een kleine tuin aan de achterzijde. Mens- en Milieuvriendelijk Wonen Trapjeswijk krijgt een plek aan de Klooienberglaan in het nieuwe plan. Het uitwerken van het ontwerp van de woningen, de groenvoorzieningen en de wegen wordt in 2009 gedaan.

Artikel delen:
Reacties 2
  1. fijn dat die oude zooi wordt afgebroken. de bewoners zullen er niet blij mee zijn, je schijnt er te kunnen wonen voor een apendaalder.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.