Leentje Buur in VIP op 28 februari

Zwolle – Op 28 februari staat speel-o-theek Leentje Buur in het Vrijwilligers Informatie Punt in de bibliotheek. Van 11.00 – 16.00 wordt de stand bemand door onze enthousiaste vrijwilligers. We hebben een uniek plekje gekregen in de kelder van de bibliotheek in de binnenstad. Op de kinderafdeling laten wij deze zaterdag zien wat een speel-o-theek inhoudt.  

Een speel-o-theek is hetzelfde voor speelgoed wat een bibliotheek is voor boeken. De laagdrempelige speelgoeduitleen is bestemd voor kinderen van 0 tot 12 jaar en biedt een breed assortiment van verantwoord speelmateriaal aan: waaronder Lego, Fisher Price, Playmobil, houten speelgoed, puzzels, spelletjes en buiten speelgoed.

Leentje Buur is gevestigd in het gebouw van de Speeltuinvereniging Assendorp aan de Geraniumstraat 1-1. En is één keer in de 2 weken geopend op de vrijdagmiddag van 15.00 tot 17.00 uur. De openingsdata voor dit voorjaar zijn: 6 en 20 maart, 3 en 17 april, 15 en 29 mei. Leentje Buur is al zo’n 20 jaar actief en wordt geheel door vrijwilligers gerund. Door de grote verscheidenheid aan speelmaterialen is het mogelijk de ontwikkeling van kinderen te stimuleren op verstandelijk, lichamelijk en sociaal-emotioneel gebied. Goed spelen met goed speelgoed is belangrijk! De speel-o-theek is de juiste plek om uit te proberen waarnaar de belangstelling van het kind uitgaat. Het lidmaatschap voor 2009 kost nu 9,50 euro en per uitgeleend speelgoed betaalt men 30 eurocent.

Dus kom eens langs om lekker te spelen! Voor informatie leentjebuur@gmail.com of www.leentjebuur.webs.com. Hier staan ook alle openingstijden van de speel-o-theek.

 

Artikel delen: