Het weer in het weekend: Veel zon, op zondag warmer

Heemskerckstraat
Foto: Wouter Steenbergen

Zwolle – Zaterdagochtend is een zwak front Zwolle gepasseerd. De zon schijnt breeduit tussen stapelwolken door, rond het middaguur zijn ze het talrijkst. Er komt geen regen uit de wolken.

De temperatuur is door een briesje uit het koele noordwesten gematigd maar prettig. Een middagmaximum in de stad van ongeveer 23 graden. In de avond zijn de meeste wolken verdwenen. Onder een heldere hemel koelt het ’s nachts af naar ongeveer 12 graden. Dit is voorlopig de laatste kans om koele lucht je huis in te krijgen; vanaf zondag worden de nachten steeds warmer. Ook overdag gaat de temperatuur vanaf zondag in de lift.

Zondag schijnt de zon uitbundig. Er zijn wel sluierwolken op hoogte, maar die doen niks af aan het zomerse karakter van het weer. De temperatuur stijgt in de middag iets boven de 25 graden uit. Het is een kurkdroge dag met weinig wind uit variabele richtingen.

Maandag is het hogedrukgebied waar Zwolle in het weekend onder lag met het centrum naar Duitsland getrokken. Daardoor draait de wind naar zuidelijke richtingen. En dat zullen we weten. De zon schijnt van vroeg tot laat en de temperatuur krijgt door aanvoer van warmte een stevige boost.

De weercomputers berekenen voor maandagmiddag een temperatuur in Zwolle rond 35 graden. Zeer warme lucht komt uit het zuidoosten hierheen. Dinsdagmiddag moeten we ons schrap zetten voor 35 tot 40 graden. Het zou niet verbazen dat op sommige plekken in de stad een zeer hoge maximumtemperatuur van 40 graden wordt gemeten, zinderend heet.

Lang duurt de tropenhitte niet. Woensdag draait de wind naar het zuidwesten en zet minder warme lucht koers richting Zwolle. De verwachte middagtemperatuur is ongeveer 25 graden. Er is kans op een regen– of onweersbui.

Gerelateerde Berichten

(Automatisch gegenereerd)