Niels Bourgonje wint Beeldbuisfestival

Zwolle – Vrijdagavond stond Poppodium Hedon in Zwolle in teken van de korte film. Voor de vierde maal nam het Beeldbuis Filmfestival Hedon over. Na een afwezigheid van vijf jaren, wisten Nederlandse en Belgische filmmakers Beeldbuis toch weer goed te vinden. Afgelopen maanden is de organisatie overspoeld geweest met films.

Aan de voorjury rustte de pittige taak de eerste zending films terug te brengen tot minder dan de helft, die uiteindelijk vertoond werden aan het grote publiek. De publieksprijs (een I-Pod Shuffle) ging naar Evelien Lohbeck voor haar film ‘Noteboek’. De eerste prijs (1000 euro) en de winnaar van het BeeldbuisFilmfestival 2009: Niels Bourgonje met zijn film ‘Brand‘.


De film Körper…

Beeldbuis is een platform voor alle korte film, dus verwacht in Hedon een mix van documentaires, animatie, videoclips, experimenteel en speelfilms. Maar geen film die langer duurde dan één kwartier!    

    
De film Zombie…  

De finalejury, bestaande uit kunstenaar en animator Martin Jan van Santen (bekend van onder andere zijn cartoon ‘The White Cowboy’, uitgezonden door VPRO’s Villa Achterwerk), Willema Alkema (presentator, tv- en theatermaker), Robert Baarda (acteur, theaterregisseur en dramadocent) en Ben Zandringa (filmprogrammeur van Filmtheater Fraterhuis in Zwolle), wachtte de klus de uiteindelijke winnaar te kiezen. Deze winnaar, Niels Bourgonje, ging naar huis met de hoofdprijs van €1.000,- .

De filmprogrammering was aangevuld met performances van Bedhelm & de Stewardess en verschillende DJ’s en VJ’s.

Artikel delen: