Onderzoek naar drukte huisartsenpost Zwolle

Zwolle – De huisartsenpost in Zwolle gaat onderzoeken waarom het de laatste tijd zo druk is. Het aantal bezoeken en telefoontjes is enorm toegenomen.

Wat daar de oorzaak van is, is niet bekend. Uit een landelijk onderzoek blijkt dat overal in Nederland de druk bij huisartsenposten is toegenomen. Volgens de directeur in Zwolle denken patiënten te makkelijk over het inschakelen van de huisartsenpost. Ze wil dat mensen ervan bewust worden dat de huisartsenpost alleen voor noodgevallen is. Met veel klachten kunnen patiënten ook gewoon doordeweeks naar hun eigen huisarts.

Bron: RTV Oost

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Is dat nou zo moeilijk te bedenken?!? Als je doordeweeks naar je eigen huisarts wil kun je eerst tig keer een in gesprekstoon te horen krijgen. Vervolgens wordt er opgenomen en word je direct in de wacht gezet. (Voor de vorm vraagt men of je een momentje hebt, maar naar het antwoord wordt niet geluisterd…want je staat al in de wacht.)
  Vervolgens gaat de assistente telefonisch het probleem wel even oplossen. Ik geloof best dat die assistentes ook een medische opleiding hebben, maar als ik bel om een afspraak met de huisarts te maken wil ik eigenlijk ook geen telefonisch consult van de huisarts…dan wil ik gewoon een afspraak!

  De huisarts waar ik in Limburg naartoe kon had iedere ochtend vrij spreekuur. Dan kon je tussen 8 en 10 of zo gewoon binnen wandelen. Er werd nog net gevraagd waarom je kwam maar daar hoefde je geen antwoord op te geven. Nu mag je alleen tussen 8 en 10 bellen voor een afspraak.

  En ALS je het dan voor elkaar gekregen hebt een afspraak te maken dan staan ze er ook nog vreemd van te kijken dat je dat vroeg in de ochtend wil, zodat je de rest van de dag nog kunt werken.

  Dat is zo in de gauwigheid mijn idee van de reden dat mensen hun toevlucht zoeken bij de huisartsenpost.


  ⚠️ Meld

 2. huisartsenpost
  die gasten die daar werken zijn liever lui dan moe en zitten daar liever lekker onderuit bij de post tv te kijken tot de dienst erop zit.Als je ze belt moet je eerst ook nog eens uitgebreid uit de doeken doen wat je mankeert terwijl je dikke koorts hebt ,Dan willen ze ook nog niet langskomen omdat ze het erg druk hebben .Ze moeten die gasten eens een hele dag in de vrieskou op een steigertje buiten laten werken dan piepen ze wel anders .


  ⚠️ Meld

 3. De hele samenleving is veel te ongeduldig geworden en dit (en ook de eerste reactie hierboven) is weer een van de voorbeelden ervan. Met dikke koorts kun je best een paracetamol nemen en een dagje op bed blijven om dan ’s maandagochtend je eigen huisarts te bellen. Ik vind het niet gek dat ze uitgebreid vragen wat je mankeert; zo filteren ze de spoedgevallen en je eigen huisarts zou dat (buiten werktijd) ook zo doen!


  ⚠️ Meld

 4. Sorry…vergeten toe te voegen: mensen moeten sowieso iets minder snel naar de huisarts rennen. Ik vind het dan ook jammer, dat ze zich bij de huisarts gedwongen zien zo klantonvriendelijk te werk te gaan doordat tig mensen telkens voor ieder wissewasje naar de huisarts rennen.


  ⚠️ Meld

 5. YNSE ik ben diegene die een reactie boven je had .Ik ben nl COPD patient en dat los je niet op met een aspirientje ik zit nu na dat telefoontje alweer vier weken aan de kuren en ben enorm benauwd .Toen ik belde was het nog veel erger ,maar ik heb nu de toezegging gekregen dat ik rechtstreeks met de longarts in verbinding kan bij een volgende keer .Dus ik bedoel maar dat die post wel wat alerter kan zijn op patient voor het te laat is .


  ⚠️ Meld

 6. Wel even het kaf van het koren scheiden.
  Ik heb nooit last als ik mijn huisarts bel, even geduld er zijn meer mensen die een afspraak willen maken en of ziek zijn. De wereld is niet in een dag gemaakt. Ynse je hebt gelijk
  Pieter jij hebt het over iets anders dan een onnozel griepje.

  En dan, al die medische programma’s op tv daar zie ook heel veel mensen naar de weekend arts gaan, misschien dat daarom de indruk wordt gewekt dat dat noodzakelijk is.

  Waarom zouden huisartsen niet gewoon aan de 7 daagse werkweek kunnen? Met duobanen.


  ⚠️ Meld

 7. Correctie,

  ”misschien dat daarom de indruk wordt gewekt dat dat noodzakelijk is”

  misschien dat daarom de indruk wordt gewekt dat dat gewoon kan voor iets ”pietluttigs”.


  ⚠️ Meld

 8. Lijkt mij ook wel dat mensen doordeweeks niet willen gaan en dan maar ‘gewoon’ de huisartsenpost bellen.

  Mensen stellen zich ook wel snel aan, met een beetje keelpijn al bellen en dan perse een afspraak want o stel je voor. Ook met griep hangen vele mensen aan de telefoon.

  Respect voor de doktersassistenten die heel wat te verduren krijgen. En nee ik ben geen doktersassistente.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.