Carnavalsoptocht Zwolle een groot succes

Zwolle – Eén van de hoogtepunten van het carnaval in Zwolle is de Carnavalsoptocht op zaterdagmiddag. De optocht en de entourage leek dit jaar groter en mooier dan ooit. Er waren veel mooie wagens te zien en de toeschouwers en de deelnemers aan de optocht hadden zich opvallend goed gekleed in 2009. De weergoden waren Sassendonk ook gunstig gestemd. Mede daardoor kwamen er tienduizenden toeschouwers naar het centrum van de stad.

De optocht verliep in tegenstelling tot voorgaande jaren van zuid naar noord door de Zwolse binnenstad. Niet vanaf de Luttekestraat, maar vanaf het Gasthuisplein kwam de carnavalsstoet de Grote Markt op. Daar nam Stadsprins Kobus I vanuit een muziektent het défile af. Met verschillende Zwolse thema’s werd deze middag de draak gestoken; de nieuwe tram, de afbraak van historische panden. Maar ook internationaal liet Zwolle van zich horen. Zo verraste Obama Sassendonk met een bezoek.

 

Meer foto’s via ‘Lees verder’…

De deenmers aan de optocht konden ook dit jaar mooie prijzen winnen. De eerste prijswinnaars ontvangen een beker en een geldbedrag (afhankelijk van de categorie), de overige prijswinnaars ontvangen een geldbedrag.

De Optochtcommissie had ook dit jaar weer een vakkundige jury weten samen te stellen, die de deelnemers op verschillende punten (oa originaliteit, uitvoering en presentatie) beoordeelden. De jury bekeek de deelnemers op de startplaats en daarna op verschillende (geheime) locaties langs de route. De winnaar was het ‘lopend buffet De Livrije’.

Artikel delen:
Reacties 24
 1. Neem je verlies. De route is, zoals bekend, omgelegd vanwege de veiligheid van de tienduizenden bezoekers en de roulatie van het stadsverkeer. Helaas. Niet zo vreemd dat de Weblog kiest voor de grote optocht toch? Een highlight van het jaar.

  Mooie foto’s, en supersnel geplaatst!!


  ⚠️ Meld

 2. moet zeggen ik vond de veilig heid in de lutteke straat nou niet zo fijn brbrbrb de grote vracht wagens konden maar met moeite die draai maken griezlig doe mij maar weer die oude route 😛


  ⚠️ Meld

 3. Hahha, ik vind het prachtig allemaal. Hele mooie creaties gezien. Leuk feest. En tja, als je wil zeuren vind je altijd wel iets…..  ⚠️ Meld

 4. Ik vind het niet zo jammer dat de optocht niet meer naar de Brink gaat want ik denk dat daar nu een traditie kan ontstaan met een alternatieve optocht rond de rotonde. Gisteren was het bere gezelli en er zijn toch nog een paar wagens langs geweest.


  ⚠️ Meld

 5. als liefhebber van het koningklijke huis betreur ik het ook dat dit in zwolle(sassendonk) met koninginnedag niet mogelijk is maar alleen tijdens carnaval. Ondanks dat zijn het mooie foto’s en zat het weer wel mee. Hopelijk worden de karren na het haring happen niet afgebroken maar gestald en op koninginnedag weer gebruikt te worden. Succes sassendonkers.


  ⚠️ Meld

 6. korter?
  @Natascha: die indruk had ik inderdaad ook. Opeens was daar het einde van de optocht. Nu stond ik aan het begin (hortensiastraat) en waren er nog weinig gaten in de optocht. Volgens mij waren er vorig jaar meer deelnemers.


  ⚠️ Meld

 7. Voor iedereen die de optocht te kort vond dit jaar: ga aan het werk, maak een mooie wagen kostuum en doe zelf mee! Het is echt aan te raden :-*


  ⚠️ Meld

 8. Inderdaad Tina, maar je weet toch, “de beste stuurlui staan aan wal”. Het is makkelijker om commentaar te geven dan zelf daadwerkelijk iets creatiefs te bedenken!  ⚠️ Meld

 9. optocht
  Helemaal mee eens Tina T.! Optocht fantastisch! Weer super! Publiek enthousiast! Deelnemers geweldig! En we hebben gewoon nog even een extra rondje gedaan bij Stroomberg. Helemaal Goed.
  Dus bekijk het van de positieve kant. En volgend jaar zijn wij er weer bij! 8)


  ⚠️ Meld

 10. re: optocht
  als je een mooiere optocht wil moet de gemeente maar eens over de brug komen want wij promoten zwolle wel maar de zwolse carnavalsverenigingen en groepen krijgen geen steun van hun
  ik denk hierbij alleen al aan het feit hoe moeilijk het is om een geschikte ruimte te vinden om aan een wagen te bouwen. De wezenlozen hebben dit jaar de tram kunnen bouwen alleen maar omdat ze een half jaar lang in een loods mochten vertoeven die belangeloos was geschonken door een zakenman die niet eens wat met carnaval heeft, dit geluk heeft niet elke vereniging of groep dus als loodsen beschikbaar gesteld worden waar ieder die wil bouwen aan een wagen heen kan gaan dan komt het vast goed met de zwolse optocht. 8)


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.