Minke Kraijer wordt Primus Interparis

Sassendonk – “Café restaurant De Vrolijkheid was zaterdagavond voor de 3e keer goed gevuld met Sassendonkse carnavalsvierders. Na het Prinsenbal en Jubileumfeest was het dit maal de Grote Avond van jublilerend carnavalsvereniging ‘d Oelewappers uit Zwolle, tot en met dinsdag nog Sassendonk.

De avond werd geopend met het overhandigen van een nieuwe ambtsketting voor de hoogheid (en nog vele na hem). Het is een prachtige ketting van puur zilver met het nieuwe logo van de vereniging, een ieder wel bekend: de peperbus, de uil en het wapen van Zwolle. Dat ‘d Oelewappers een vereniging is die je niet meer zo snel zal verlaten bleek ook zaterdagavond toen er twee hofleden een onderscheiding hebben gekregen voor 11 jaar hoflid en zelfs voor 22 jaar hoflid! De spanning liep echter op naarmate de klok richting de 11 over 11 tikte en het wachten was op de bekendmaking van de nieuwe Primus Interparis. Primus Interparis staat voor de beste onder de gelijken en is bedoeld voor een persoon, bedrijf of een groep die er uitspringt.

Dit jaar ging deze onderscheiding naar Minke Kraijer; iemand die het Zwolse dialect hoog in het vaandel heeft en een warm hart toe draagt. Regelmatig verschijnt er een artikel van haar in de Zwolse media. Na alle plechtigheden was het tijd voor feest, echt ouderwets gezellig carnavalsfeest wat tot de kleine uurtjes heeft geduurd.

Artikel delen:
Reacties 2

Reacties zijn gesloten.