Vrouw gewond na aanrijding

Zwolle – Een 61-jarige vrouw uit Zwolle is vrijdagmorgen 20 februari gewond geraakt nadat zij werd aangereden door een 54-jarige automobiliste uit Holsloot.

De Zwolse fietste op de rotonde aan de Burgemeester Drijbersingel. De automobiliste wilde afslaan en zag daarbij de fietser vermoedelijk over het hoofd. De vrouw kwam op de motorkap van de auto terecht en raakte daarna beklemd onder de auto. De brandweer heeft haar bevrijd. Daarna is ze naar het ziekenhuis gebracht met verwondingen aan haar armen. De vrouw uit Holsloot is ongedeerd gebleven. De politie heeft een onderzoek ingesteld en maakt proces-verbaal op.

Artikel delen:
Reacties 6
 1. Als je daar fietst zie je ook zelden automobilisten hun dode hoek checken voor fietsers. Vooral als je er als fietser een beetje de gang in hebt hebben ze je al snel gemist.


  ⚠️ Meld

 2. Is dat bij die rotonde of de kruising bij de Albert Heijn? Ik vind die rotonde niet echt prettig, evenals die rotonde met de Roelenweg. Je ziet ze amper in je dode hoek, maar ruimte voor een vrijliggend fietspad is er niet.


  ⚠️ Meld

 3. Dus als fietser moet je er maar op anticiperen dat je geen voorrang krijgt? Dan wordt het het recht van de sterkste en wint de auto altijd.

  Een auto is een potentieel moordwapen en als fietser en automobilist moet ik daar ook af en toe bij stil staan, wat ik heel veel mensen niet zie doen als ze weer dik door rood rijden of al bumperklevend toch nog op de tijd in de kerk willen komen, echt waar. Dus check als automobilist aub wel de dode hoek en probeer een beetje hoffelijk te zijn voor fietsers, dat scheelt al een hele hoop aanrijdingsberichtjes op Weblog Zwolle.


  ⚠️ Meld

 4. Ik merk dat je als fietser vooral in de spits heel goed moet opletten bij de rotondes bij Leenbakker, Kamer van Koophandel en Hedon.
  Automobilisten zijn er vaak op gebrand om in het filerijden zo snel mogelijk een gaatje te vullen en letten al snel niet meer op de fietsers die wel door kunnen rijden.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.