Protest tegen ’t Proeflokaal van Zwolle

Zwolle – ’t Proeflokaal van Zwolle was dit jaar niet geopend voor Carnavalsvierders. Dit jaar zou het 25e jaar zijn dat ’t Proeflokaal zou veranderen in een feest van carnavalsvieders. Uitbater Arjan Broekman deed tot verrassing van de broers Arjan en Remco Regterschot om onduidelijke redenen niet mee dit jaar.

Een te grote kostenpost ten aanzien van de inzet van extra personeel zou één van de redenen zijn. Een andere oorzaak van de sluiting tijdens carnaval is een financiële kwestie. De uitbater van het Zwolse café wilde door huidige inflatie en prijsstijgingen een hogere prijs hanteren voor het  “carnavals-muntien” dan de huidige vastgestelde prijs van €1,80. Omdat de uitbater met zijn argumenten tegenover de commissie geen bijval kreeg werd besloten het café tijdens de carnaval dicht te houden. De broers Regterschot zijn ontgoocheld. Zij maakten hun puberteit letterlijk door in ’t Proeflokaal, moeders was enkele jaren de uitbaatster. Zondagmiddag organiseerden een aantal vaste klanten van het café een publieksstunt. Daarbij hadden de bargasten de stille hoop dat Broekman alsnog op zou komen draven, maar hij was in geen velden of wegen te bekennen. Het café bleef dicht. Bier en vertier was er wel!

 


Artikel delen:
Reacties 12
 1. Yoz, als jij al een leven had hoefde je hier niet zo te reageren. Moeilijk he, iemand anders zijn pleziertje gunnen. Get a life yourself!!. ;D


  ⚠️ Meld

 2. fijn dat je zo breed uitgemeten wordt in de pers, als je geen stuiver kunt verdienen op dit feest. als uitbater moet je nog uitkijken dat je tent niet wordt gesloopt door een of andere feestvierder.


  ⚠️ Meld

 3. Vertel Pp, ik hoorde dat er vooral zaterdag heel veel mensen op de been waren. Uit de betrouwbaarste bron die ik me kan wensen bleek, dat ze zich enorm vermaakt hebben. Heb van niemand, gehoord of gelezen dat er noemenswaardige problemen waren. 2 van mijn kinderen hebben zaterdag- en gistermiddag erg genoten. Wat is je probleem dan Pp?

  In te weinig verdienen voor de Horeca geloof ik ook niet. Maar er zijn van de week wel mogelijkheden om dat te checken. Zelf hoeft het van mij niet meer; buit is binnen 😉 Maar ik heb genoten op Carnavalsloze plekken als een voetbalkantine, of een gezellig Café in het landelijke Westenholte. Had jij ook kunnen doen Pp: paar potten drinken en een beetje lachen met maten….er waren genoeg plekken waar gezelligheid mogelijk was. Hoeft niet eens alcohol bij te komen. Thuis ook bijvoorbeeld. Gun een ander lekker zijn/haar pleziertje. Niet echt moeilijk toch?


  ⚠️ Meld

 4. Mensen die niet begrijpen dat dit een zeer hoogstaand Carnavaleske actie is begrijpen niets van Carnaval. Dit soort acties horen gewoon bij dit feest. Hedendaagse actualiteit gebracht met een knipoog. Zo werkt dat!! 😉


  ⚠️ Meld

 5. Multipule sjoise….
  A. Op het pand van ’t Proeflokaal is nog geen stickertje geplakt
  B. Mijn drie kinderen hebben ’t geweldig gehad op de één of andere megafiets die deze jongens hadden geregeld
  C. De sfeer zondagmiddag was een 10
  D. Ut bier was gratis!!!

  ERGO


  ⚠️ Meld

 6. Jammer
  Errug jammer dat er nog steeds zoveel mensen in Zwolle helemaal niks van carnaval snappen ..
  Maar met de mensen die het wel begrijpen hebben we een erg leuk feessie gehad.
  Ik hoorde trouwens uit vrij onbetrouwbare bron dat Arjan B. te Z. de grap wel kon waarderen.
  Dus zeikertjes maak je niet druk dan leef je langer ..  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.