Totaalrugby door Rugby Club Zwolle

Zwolle – Op sportpark de Marslanden heeft Rugby Club Zwolle, RC Drachten klop gegeven. In een spectaculaire wedstrijd heeft Zwolle laten zien dat ze de nummer één positie niet gemakkelijk uit handen geeft. Rugby Club Zwolle – RC Drachten (67 – 3).

Kwam de dreiging niet van de voorwaarsten dan kwam de dreiging wel van de lijn-spelers.  Drachten wist niet waar ze de verdediging op moesten richten. Het totaalrugby van Rugby Club Zwolle bracht de winst en een mooi schouwspel voor de vele supporters die zondag kwamen kijken of de heren van coach Eddy Dekker hun zegetoer konden voortzetten. Srumcaptain Jos gaf aan dat dit de eerste echte wedstrijd is na de winterstop. “Hier hebben we op gewacht, hier kunnen we laten zien dat we in Zwolle hard en fair rugby spelen! Hier laten we zien dat we het kampioenschap waard zijn!”.

Drachten had de kick-off. Door een stomme fout van de voorwaarsten kreeg Drachten een free-kick. De kicker van de Friezen schoot de bal recht tussen de palen. 0-3 na 20 seconde. Zwolle liet zien dat dit een foutje was door twee minuten later een try te drukken voor de eerste 5 punten. Bart nam de conversie en al snel was het antwoord gegeven 7-3. De rommelige start van eerst helft heeft Zwolle gebruikt om op stoom te komen. De communicatie tussen de voorwaartse en lijn-spelers moest ge-tuned worden. Des-al-niet-ter-min werden de wingers van RC Zwolle regelmatig gelanceerd en konden mooie meters maken en scoren.

Fly-half(spelverdeler) Daan heeft een sterke drang naar voren. Door de goede support van eerste center Oscar en de derde rij, komt hier een constante dreiging uit. Deze jongens maakte ruimte voor de wings. Ian de alerte winger scoorde eenvoudig na een mooie interceptie. 31-3 was de ruststand. In  de tweede helft kon je zien dat de spelers slimmer gingen spelen. De bal ging snel van hand tot hand, Drachten had geen grip op de snelle jongens van Zwolle. De kracht van Drachten zit hem in de voorwaarsten. Deze groten jongens konden halverwege de tweede helft bijna een try verzilveren. Ongeveer zeven aanvallen moest Zwolle tegenhouden vlak voor de try-line. Zwolle kreeg een scum in haar voordeel. Nu kon de scrum-half eindelijk de bal bij de try-line weg kicken. Het was de mogelijkheid om loon naar werken te krijgen voor Drachten maar helaas. Zwolle heeft Drachten niet tot het scoren van een try laten komen, dat op zich is ook zeer goede prestatie. De verdediging stond  als een huis, de voorwaarsten maakte een mooi platform voor de line-speleres. Totaalrugby door Rugby Club Zwolle.

Volgende week speelt Rugby Club Zwolle weer thuis. 1 Maart ontvangen zij ERC uit Enschede. De kick-off is om 14.00 op sportpark de Marslanden. U bent natuur van harte welkom om de Zwolse rugby’ers aan te moedigen.

Meer informatie. www.rugbyzwolle.nl

Artikel delen: