Katerveerdijk - Foto: Wouter Steenbergen
Katerveerdijk
Foto: Wouter Steenbergen

Het weer: Veel zon, weinig wolken en warmer

Zwolle – Dinsdag is er veel zon en zijn er weinig wolken. Zwolle staat aan het begin van een gestage stijging van temperatuur, die tot en met het weekend aanhoudt. Na een nachtminimum van ongeveer 12 graden – gunstig om je woning te koelen – is het maximum dinsdagmiddag 27 graden.

Losse stapelwolken verschijnen dinsdag misschien nog op het toneel, maar het zijn er niet veel en het worden er steeds minder. Sluierwolken en vliegtuigstrepen blijven over, hoog in de blauwe lucht. De zon straalt krachtig op de stad en de verdamping is sterk. Een windje blaast uit het noordoosten: zwak tot matig, kracht 2 à 3. De komende dagen komt de wind wat meer uit het oosten, waarmee droge en nog warmere lucht wordt aangevoerd. Wolken worden dan helemaal zeldzaam.

Een hogedrukgebied boven de Noordzee en de Oostzee zorgt voor dit standvastige hoogzomerweer. Woensdag tot en met zaterdag is het stralend zonnig. De middagtemperatuur loopt op naar 30 graden of nog enkele graden warmer. Het is een droge hitte, wat zweten gelukkig vergemakkelijkt.

De buien die op de weerkaarten voor zondag stonden, zijn er weer uit verdwenen. Volgens de huidige berekeningen maakt Zwolle niet eerder dan volgende week maandag kans op een verkoelende bui.

Artikel delen: