ANWB Streetwise bij de Chr.school Koningin Emma

Zwolle – Op 26 februari a.s.komt ANWB Streetwise, een spannend nieuw verkeersprogramma bij de Chr. Daltonschool Koningin Emma in Zwolle. ANWB Streetwise leert alle kinderen van de basisschool beter om te gaan met het huidige verkeer. De Emmaschoolvindt het belangrijk die ‘straatwijsheid’ mee te geven en biedt de kinderen graag ANWB Streetwise aan. Zeker in het kader van alle acties die er georganiseerd worden door de actie Wipstrik Veilig is het belangrijk niet alleen automobilisten bewust te maken van de gevaren in het verkeer, maar ook de kinderen hiervan bewust te maken. 

In verschillende praktijklessen leren de kinderen over het gebruik van gordels, kinderzitjes, remweg en reactiesnelheid. ANWB Streetwise bestaat uit 4 onderdelen: In Toet toet leren de kinderen van groep 1 en 2 in de speelzaal verkeersgeluiden herkennen en oefenen het veilig oversteken. Daarnaast wordt geoefend met de autogordel in combinatie met het kinderzitje. Tijdens Blik en klik leren de kinderen van groep 3 en 4 in de gymzaal over veilig oversteken. Het belang van het dragen van de gordel en gebruik van een autostoel in de auto wordt geoefend met een spannende gele elektroauto.

Hallo auto leert de kinderen van groep 5 en 6 over de remweg van een auto en de invloed van reactiesnelheid op die remweg. Kinderen nemen zelf plaats op de bijrijdersstoel van een ANWB lesauto en mogen zelf remmen. Ook het belang van het dragen van een gordel komt in deze les aan bod.

Trapvaardig tenslotte traint de kinderen van groep 7 en 8 op het schoolplein in praktische fietsvaardigheid. De leerlingen fietsen over een uitdagend parcours en trainen moeilijke manoeuvres met een zware rugzak op. Hiermee worden de kinderen voorbereid op het zelfstandig fietsen naar de middelbare school.

Artikel delen: