Stichting Kind in Beeld laat Zwolse gezinnen genieten van wedstrijd van PEC Zwolle

Stichting Kind in Beeld laat Zwolse gezinnen genieten van wedstrijd van PEC Zwolle

Zwolle – Maar liefst 13.000 fans waren zondag 7 augustus aanwezig in het MAC³PARK stadion in Zwolle voor de wedstrijd PEC Zwolle – De Graafschap. Waaronder ruim 40 Zwolse gezinsleden via Stichting Kind in Beeld, dat activiteiten organiseert voor kinderen uit Zwolse gezinnen met een laag inkomen. Vanuit het initiatief De Goede Doelen Box van Univé en Regio Zwolle United waren de kinderen samen met hun ouders uitgenodigd om een onvergetelijk bezoek aan een betaald voetbalwedstrijd te beleven. Ze zagen de thuisploeg met 2-1 winnen van de Doetichemmers.

Henne Bonestroo, Raad van Bestuur Univé Dichtbij, kijkt tevreden terug op de geslaagde dag in Zwolle, waarbij de Zwolse kinderen samen met hun ouders genoten van de wedstrijd. “Iedereen verdient de kans om zelf te sporten, bewegen en/of daarvan te genieten, ongeacht de financiële situatie in het gezin. Toch is het voor gezinnen met een laag inkomen helaas vaak niet mogelijk om (sport)activiteiten te ervaren. We zijn blij dat we dat vanmiddag voor de Zwolse minima gezinnen via Stichting Kind in Beeld mogelijk konden maken.”

Stichting Kind in Beeld heeft tot doel leuke activiteiten te organiseren voor kinderen tot en met 12 jaar uit Zwolse gezinnen met een laag inkomen. Deze gezinnen hebben geen financiële mogelijkheden om hun kinderen te laten deelnemen aan leuke activiteiten. Met behulp van fondsen, sponsoren en particuliere giften maakt de stichting het voor die kinderen toch mogelijk aan activiteiten mee te doen. Penningmeester Hans Bergman: “Juist het bezoeken van een wedstrijd zoals van PEC Zwolle, is onbereikbaar voor deze gezinnen. Wij vinden het heel fijn dat wij dit nu hebben aangeboden en daarmee vooral de kinderen heel blij hebben gemaakt.”

Met de Goede Doelen Box, een initiatief van coöperatie Univé en Regio Zwolle United, wordt een uniek bezoek aan een topsportevenement alsnog mogelijk gemaakt voor deze doelgroep: “De Goede Doelen Box wordt minimaal vier keer per jaar tijdens een thuiswedstrijd van PEC Zwolle georganiseerd, met telkens een andere doelgroep die in het zonnetje wordt gezet. Zodat zij even hun gedachten kunnen verzetten tijdens een onvergetelijk en geheel verzorgd uitje in een skybox. Zo kunnen zij genieten van al het moois dat topsport biedt, met bijvoorbeeld ook een voorbeschouwing op de wedstrijd door een technisch directeur en een ontmoeting met spelers.’’ vertelt Eilt Staal, directeur van Regio Zwolle United, trots.

Als Supporter van Sport wil Univé sportbeleving en -deelname voor iedereen toegankelijk maken om zo op lokaal, regionaal en landelijk niveau beweging en vitaliteit te stimuleren. Om gezond te blijven, je goed te voelen en mensen te leren kennen is bewegen belangrijk voor ons allemaal. Het draagt bij een gezond en plezierig leven. Voor jong en oud, met of zonder beperking.

Artikel delen: