Taxichauffeur aangehouden

Zwolle – Agenten hebben zondagochtend 22 februari een 22-jarige taxichauffeur uit Zwolle aangehouden. Een agent sprak de man in de Sassenstraat aan op zijn rijgedrag en vroeg om zijn rijbewijs. Daarop reed hij weg.

Na een achtervolging werd de man op de Rembrandtlaan alsnog staande gehouden. De man sloeg een agent in zijn gezicht. Hij is aangehouden voor verschillende strafbare feiten. De politie heeft een onderzoek ingesteld en proces-verbaal opgemaakt.

Artikel delen:
Reacties 15
 1. Mensen, niet altijd meteen zo lomp reageren. Niet eerder reageren dan wanneer je weet wat er precies voorgevallen is. Wij worden altijd gegeneraliseerd.


  ⚠️ Meld

 2. Blauwtjefeestvierder, ervaring leert dat de politie niet altijd openlijk rapporteert over hun eigen agressieve gedrag. Als ik dit lees, vraag ik me in eerste instantie af of het verhaal wel volledig is. Kan best zijn hoor, maar ze hebben hun geloofwaardigheid wel een beetje verspeelt voor mij….


  ⚠️ Meld


 3. geschreven door Arnold, op 23 februari 2009 om 22:59

  Mensen, niet altijd meteen zo lomp reageren. Niet eerder reageren dan wanneer je weet wat er precies voorgevallen is. Wij worden altijd gegeneraliseerd

  Grappig dat je in je reactie zelf ook generaliseert door het over “wij” te hebben 😀

  Maar serieus…Hoe lomp een agent ook is en hoe onbeschoft hij ook vraagt om je rijbewijs… dan rijd je toch niet weg?
  Daarnaast is het natuurlijk weer een dooddoener dat je er niets van mag vinden als je het niet tot in detail weet.


  ⚠️ Meld

 4. Plantje, soms is een dooddoener een waarheid die niet te ontkrachten is 😉

  Als een agent zich onbeschoft gedraagd tegen mij rijd ik ook weg (afhankelijk van hoe onbeschoft natuurlijk, enige flexibliteit mag uiteraard), zoiets hoef ik niet te nemen van iemand die notabene mede uit mijn portemonnee wordt betaald. Ook agenten moeten ervan doordrongen zijn dat ze mensen zijn en dientengevolge volledig gelijkwaardig….

  Overigens staat er in de stentor een verhaal waaruit blijkt dat de chauffeur helemaal niet geslagen heeft, dit wordt bevestigd door de 2 passagiers die er in zaten…..


  ⚠️ Meld

 5. Hmmm….tja… Ik blijf er wel bij, dat er soms wat gemakkelijk naar de politie gewezen wordt. Een beetje respect voor agenten mag wel.
  Aan de andere kant ben ik me er van bewust, dat ik er juist erg lang over doe om naar agenten te wijzen.

  Maar weet Arnold wel precies wat er gebeurd is? Hij reageert er zelf ook op…


  ⚠️ Meld

 6. Update
  Dagblad de Stentor meldt inderdaad dat de chauffeur het slaan ontkent. Directeur van het Taxibedrijf, H. Polak zegt juist dat de politie buitenproportioneel geweld heeft gebruikt.

  Op het moment van de aanhouding vervoerde de chauffeur 2 passagiers. Beide hebben ze aangegeven dat er niets aan de hand was, dit hebben ze ook verklaard bij de politie.


  ⚠️ Meld

 7. ???
  Zelf ben ik er niet bij geweest, dus wat er exact gebeurd is, weet ik niet. Wel weet ik dat één van de getuigen zelf nou niet de meest betrouwbare persoon is en kan liegen alsof het gedrukt staat, dus je kunt je afvragen of de getuigenverklaring klopt. Hij kent de chauffeur en bovendien het was een uurtje of vijf ’s nachts, dus geheel nuchter zullen de getuigen ook niet zijn geweest…


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.