Carnavalsconcert met hoog Zwolle-gehalte

Zwolle – Maandagmorgen vond in stampvol (carnaval-) theater De Spiegel het jaarlijkse, en onder de Sassendonkers populaire, Carnavalsconcert plaats. Carnavalsgroep de Mommerië had een afwisselende line-up bedacht met een hoog Zwolle-gehalte. Het kleurrijke publiek genoot met volle teugen!


Fourtress

Traditioneel opende Mommerië-lid Wim van ’t Slot het feest met een kritische en ludieke kijk op het Zwolse nieuws van het afgelopen jaar. Diverse artiesten uit Zwolle brachten vervolgens menigmaal de concertzaal in vervoering. Zo kwamen Fourtress, Bert Vrieling, Muppet Stuff, rapper Rico (ex-Opgezwolle), Buddhi, Tante Kippe (Rita Jansen), Michael, Roy Kushel en Cindy Oudshoorn op het toneel. Het ((enig niet Zwolse-) komische duo Stenzil & Kivits was de hoofdact maandag. Een operazanger en een bevlogen pianist brachten met hun kolderieke capriolen heel wat lachsalvo’s teweeg. Het Thomasorkest begeleidde het hele carnavalsconcert. Beter dan vorig jaar werden de Sassendonkers bij het theater betrokken. Dat was ook een wens vanuit Sassendonk, zo meldde de Mommerië aan het einde van de show. Er moest meer gelachen worden. Die wens werd met een langdurige staande ovatie gewaardeerd.


Roy Kushel


Het komisch duo Stenzel & Kivits


Stadsprins Kobus I in duet met Tante Kippe…

Meer foto’s via ‘Lees verder’…

 
Bert Vrieling

“Ik zal je koesteren. Liefhebben met heel mijn hart en ziel. Jouw naam weerklinkt in mijn gedachten. Voor altijd. Diep in mijn zijn de tergende angst. Angst voor het afscheid. Afscheid voor de stad die ik liefheb…”


Stadszwerver Michael, inclusief zijn honden… !


Wim van ’t Slot

“Stad van tegenstellingen. Stad van nieuwbouw en historie.Zichtbaar opgenomen in de vaart der volkeren. Ontwaakt uit een diepe slaap. Studentenstad,Ondernemende Stad, Bedrijvige Stad, Stad met de drie torens, Fiestad, Onbereibare ar heerljke stad. De stad waar ik onvoowaardelij in geloof…. En zij in mij…”


Buddhi


Cindy Oudshoorn


Ruimteact van de Mommerië…

“Zwolle… Mijn stad. Stad van de klinkende namen. Stad van Thorbecke, Stad van Thomas a Kempis, Stad van Potgieter, Stad van Mommerië, Stad om je hart te verliezen, Stad van muziek. Een stad om lief te hebben….”

“The Holtenbronx. Ik zal je missen. Van muzikale smeltkroes naar nieuwbakken nieuwbouw. Het nieuwe Deltion. Toegangspoort tot de Bronx van weleer. Dieze, de Kamperpoort. Oude wijken vedwijnen. Wat rest is heimwee. Opgezwolle ogen… Oprechte Hiphop op zwart vinyl”


Rico


Muppetstuff

 


Burgemeester, adjudanten en ex-wethouders…


Het college was bijzonder gekleed dit concert…
In beeld de wethouders Van Dooremolen en Piek.


De wethouders Knol en Kenkhuis…


In het midden wethouder Dannenberg…


Honderden Sassendonkers genoten…


De hele cast…

Artikel delen:
Reacties 5
  1. Geweldig, Michael als openingsakt! Staande ovatie! B&W in hun hemd!

    Mommerie het was weer klasse!

    Kijk nu al weer uit naar volgend jaar 😀


    ⚠️ Meld

  2. Geweldig concert met een hoog Zwolle gehalte en veel afwisseling. Mooi lied over Zwolle gehoord, kan zo op de cd! Mömmerië bedankt!! Tot volgend jaar.


    ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.