Deltion college rouwt om leerlingen

Zwolle – Het Deltion college in Zwolle verloor het afgelopen weekend twee leerlingen. Een van hen werd geschept door een drankrijder.

De 17-jarige Tobi Hart uit het Drentse Meppel werd gedood door een automobilist die teveel had gedronken. En de 16-jarige Iris Verstoep uit Vaassen en haar vriendin Stephanie kwamen om toen ze bij Apeldoorn op hun scooter tegen een auto botsten. Aankomende donderdag wordt er voor Iris en Stephanie een herdenkingsbijeenkomst gehouden. Ze worden vrijdag en zaterdag begraven. Wanneer de uitvaart van Tobi is, is nog niet bekend.

Artikel delen:
Reacties 11
 1. Gatver, heel veel sterkte voor de nabestaanden!
  Vreemd bericht dan van de Telegraaf dat ze zeggen dat “van een Zwols college twee leerlingen zijn omgekomen afgelopen weekend” terwijl er nog een derde meisje bij betrokken is… Is dat meisje niet belangrijk genoeg of zo? Ook voor de nabestaanden van Stephanie … heel veel sterkte gewenst in deze rottijd.


  ⚠️ Meld

 2. Sterkte voor alle nabestaanden inderdaad.

  Walgelijk Marrianne, hoe dat roddelblad voor de zoveelste keer onzorgvuldig en ongetwijfeld nogal sensationeel met zulke gegevens omgaat. Heb er geen woorden voor, voor de krant zelf ook niet trouwens.


  ⚠️ Meld

 3. Het gaat om twee leerlingen van deltion, die derde is net zo goed belangrijk, maar zat niet op het deltion daar gaat het om, even doordenken graag!


  ⚠️ Meld

 4. Dat is dus precies wat Marianne bedoelt, Karin. Een landelijke krant moet toch geen onderscheid maken door twee leerlingen van dezelfde school wel te noemen, maar een derde persoon niet?!?


  ⚠️ Meld

 5. Ja-tja heeft op één punt wel gelijk: mijn naam is met dubbel r 😉
  Maar verder ben ik het dus eens met wat Wilbert schrijft: ik snap dus niet waarom er twee leerlingen van Deltion zo ‘ontzettend belangrijk’ zijn om zelfs te vermelden met de schoolnaam erbij en dat de derde niet belangrijk genoeg wordt gevonden om zelfs maar met (volledige) naam te vermelden… Hier staat dan nog haar voornaam, maar op menige site is vandaag alleen maar te lezen dat er twee leerlingen van Deltion omgekomen zijn. Dat het meisje achterop zat, lijkt me geen reden in elk geval om haar niet (nauwelijks) te noemen…

  Ik krijg hierbij meer het idee dat Deltion de krant heeft getipt en dat zij niet weten hoe dat andere meisje heet, daar kan ik me ook nog wel wat bij voorstellen.
  Dan is het de taak van het medium om na te trekken hoe de derde persoon heet, lijkt me.

  Wat ook de echte reden is, het is geen excuus om de derde persoon nauwelijks of niet te noemen. Dat vind ik zelfs vrij respectloos.


  ⚠️ Meld

 6. Hoewel ik de Telegraaf niet hoog in het vaandel heb staan, denk ik dat ze met dit bericht het niet verkeerd bedoelden; er hooguit knullig mee voor de dag komen.

  Veel belangrijker in het hele verhaal is dat we blijkbaar allemaal alle nabestaanden sterkte wensen, daar wil ik me dan ook graag bij aansluiten.


  ⚠️ Meld

Reacties zijn gesloten.